vrijdag 10 november 2017

zingen voor Sint Maarten

De lopers die ingeschreven waren voor de  loopwedstrijd trotseerden het mindere weer en waren allen van de partij. Proficiat; 4de klassers !Na de herfstvakantie stonden we ook nog even stil bij de overleden mensen die we kennen.Zo maakten we een zakje vol verdriet waar we iets persoonlijks  instopten.We luisterden ook naar een mooi verhaal.
In ons taalthema 'nieuwsgierig naar nieuws' probeerden we als echte reporters een stukje nieuws voor te lezen. We probeerden ook de hoofdgedachte uit krantenartikels te halen en interviewden elkaar.

'Machtig krachtig ' heet ons nieuw werothema.We vertrokken vanuit een stuk speelgoed waarbij we ontdekten dat het werkt op spierkracht , batterijtjes  of netstroom .
Vooral meten en meetkunde kwam aan bod in de wiskundelessen. We maakten kennis met de millimeter, patronen en spiegelingen.
Vanavond is het Sint Maartensavond en deze middag zullen we al eens opwarmen door te zingen aan het bureau van de directeur.Voor de kinderen die op pad gaan; wees beleefd en voorzichtig. Trek je fluojas aan voor de veiligheid. Veel zanggenot alvast !
Sint-Maartensgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: