vrijdag 17 november 2017

de wereld verkennen met virtuele brillen

Vorige vrijdag kregen we de kans om de virtuele brillen eens te testen. Meester David liet ons een ruimtestation en bergen zien en gaf wat uitleg. Waauw!!!. Het was precies of we er zelf in rondliepen. In januari krijgen we nog zo'n kans , maar dan wat uitgebreider.
In ons werothema 'Machtig Krachtig' ontdekten we de verschillende soorten batterijen en met een batterijtester konden we zien of ze nog vol of leeg waren. We leerden ook zorgzaam en vooral milieubewust er mee omgaan.
We trokken ook naar de Bunder voor de voorstelling: De ark van No-Way,een moderne versie van het bijbelverhaal. Het werd door de meeste kinderen én de juf best wel gesmaakt.
In de spellinglessen oefenen we vooral op de werkwoorden .Breuken, cijferen  en getallenkennis tot 10 000  kwamen aan bod in wiskunde. We leerden ook rekenen met de tijd door tabellen van trein en TV-programma's correct af te lezen (tijdstip)en hoe lang ze duren (tijdsduur).
Ondertussen vergeten we niet om ook in de herfst elke dag onze mijl te lopen. Het bosje kleurt mooi en er liggen al veel blaadjes op de grond. Zo beleven we ook telkens de seizoenen.En sommigen ruiken zelfs al de herfst. Tof hé !
herfstgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: