vrijdag 23 februari 2018

heksenkoppen!

Bij de start van de krokusvakantie kwamen 6 leerlingen aan de start van de veldloop in Dadizele en zetten hun beste beentje voor. Proficiat aan de sportactieve deelnemers.
Tijdens de muzische lessen maakten we kennis met verschillende filmgenres en probeerden vanuit 1 stuk klei een heks te toveren.Dat leverde mooie resultaten op !
In de wiskundelessen leerden we over vlakke figuren en oppervlakte. We herhaalden het cijferen met 2 cijfers en de 10-100-1000-vouden.
 Thema 7 van taal loopt op zijn einde en volgende week volgen enkele toetsjes.We leerden de structuur van een tekst (inleiding, midden, slot ) en wat écht of verzonnen (fictie) is.
De volgende 'tiener' in de klas is Achile.Proficiat ! We zongen, smulden en de verjaardagskaart werd uit de doos getrokken.Zondag is er schoolmis , waarin ook enkele vierdeklassers mee zullen zingen en dansen. Dankjewel voor jullie aanwezigheid !
frisse groeten,
juf Els

vrijdag 9 februari 2018

carnaval

Dinsdag was het dikke truiendag en ook wij doen mee om zo wat energie te sparen. De warme kop chocolademelk deed deugd na ons dagelijks loopje van 1,6 km.



Tijdens het werothema 'Niet alle natuur leeft' waren de vierdeklassers erg geïnteresseerd in de zon, maan, aarde en andere planeten in de ruimte. We leerden hoe dag en nacht in elkaar zit en ook over zons-en maansverduistering.We houden ook het weer deze week in de gaten en bootsten  de kringloop van het water na in de klas met een waterkoker.



Het evenement waar iedereen naar uitkeek deze week is toch wel carnaval. Een bonte bende van politie-en legermannen, kleurrijke prinsessen en meisjes, heksen,... kwamen de klas vanmorgen binnen. De lessen werden wat binnen het 'carnavalthema' aangepast .
We maakten in de godsdienstles het schilderij van James Ensor na en leerden wat de betekenis van carnaval is. (carne vale ,....)

Spijtig genoeg strooide het weer toch wat roet (sneeuw) in het eten en moesten de plannen wat gewijzigd worden. We ondervonden de ijzige koude al tijdens het lopen in carnavalsplunje in de voormiddag en de stoet kon jammer genoeg niet doorgaan. Geen nood, we maakten er toch een leuke dag van, zo juist voor de vakantie. Tot na de vakantie !








heksengroeten,
juf Els

vrijdag 2 februari 2018

heksentoneel



 De volgende klasgenoot die 'tiener' werd , is Lune. Proficiat ! We zongen en smulden om dat te vieren.
Ondertussen zijn we druk ons heksentoneel aan het oefenen .De leerlingen kruipen in de huid van een heks, tovenaar, trol of... en geven het beste van zichzelf. Nesta en Mathis zorgden voor een mooi decor door een heksenketel en bomen te knutselen.
Bij de start van ons nieuw werothema 'Niet alle natuur leeft' deden we proefjes zoals echte wetenschappers.
Ons godsdiensthema rond symbolen loopt ten einde en we stelden in groepjes de 7 sacramenten aan elkaar voor. Dat bleek toch wel onbekend terrein voor de vierdeklassers.
We oefenden ook ons weer  typ10 en sommigen beginnen het in de vingers te krijgen. Bij anderen is er dan weer nog veel werk (oefenen) aan de winkel....

heksengroeten,
juf Els