vrijdag 9 februari 2018

carnaval

Dinsdag was het dikke truiendag en ook wij doen mee om zo wat energie te sparen. De warme kop chocolademelk deed deugd na ons dagelijks loopje van 1,6 km.



Tijdens het werothema 'Niet alle natuur leeft' waren de vierdeklassers erg geïnteresseerd in de zon, maan, aarde en andere planeten in de ruimte. We leerden hoe dag en nacht in elkaar zit en ook over zons-en maansverduistering.We houden ook het weer deze week in de gaten en bootsten  de kringloop van het water na in de klas met een waterkoker.



Het evenement waar iedereen naar uitkeek deze week is toch wel carnaval. Een bonte bende van politie-en legermannen, kleurrijke prinsessen en meisjes, heksen,... kwamen de klas vanmorgen binnen. De lessen werden wat binnen het 'carnavalthema' aangepast .
We maakten in de godsdienstles het schilderij van James Ensor na en leerden wat de betekenis van carnaval is. (carne vale ,....)

Spijtig genoeg strooide het weer toch wat roet (sneeuw) in het eten en moesten de plannen wat gewijzigd worden. We ondervonden de ijzige koude al tijdens het lopen in carnavalsplunje in de voormiddag en de stoet kon jammer genoeg niet doorgaan. Geen nood, we maakten er toch een leuke dag van, zo juist voor de vakantie. Tot na de vakantie !








heksengroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: