vrijdag 23 november 2018

Kodo,Otje en STEM

Dinsdagvoormiddag trokken we naar de Bunder voor de voorstelling 'Kodo, het geheim van de Samurai'. Het trieste, maar hoopvolle boek werd prachtig gebracht in een theatervoorstelling door Ida Van Dril.We genoten allen met volle teugen.
Ook op dinsdag kwam meester Thomas in de klas om ons een namiddag STEM te brengen; leren zelf ondernemen om tot betere (meestal technische) oplossingen te komen. Dit sloot ook goed aan bij ons werothema 'Machtig Krachtig' .
 We kregen de opdracht om  met zelfgekozen materiaal een voertuig te maken dat zelf wat vooruit kan rijden ... Via de stappen van leren leren ( 4 ventjes ) ondervonden we bij het controleren(stap 4) dat we vaak weer opnieuw moesten nadenken (stap 1) om tot een beter resultaat te komen.
Aangezien onze uitstap naar de legostudio's jammergenoeg uitgesteld werd, hadden we wat meer tijd om de chromebooks te gebruiken en typ 10 online, classroom, bingel,...te oefenen.
In de wiskundelessen leerden we over meetkundige figuren, digitale klok, cijferen tot 10 000. Volgende week is de leerstof van het eerste trimester af en volgen de testjes van blok 4.



Aangezien het deze week de nationale voorleesweek is, werd er (bijna)elke dat een kwartiertje voorgelezen uit het boek Otje van AnnieM.G. Schmidt. We leven mee met Otje en haar gekke papa-kok.

groeten van Kodo en Otje,
juf Els




Geen opmerkingen: