vrijdag 22 februari 2019

gezond kokerellen

 Margaux is onze eerste klasgenoot die 10 jaar werd. We zongen en  aten iets lekkers. Proficiat !
In de wiskundelessen leerden we over de cirkel en probeerden we met de passers correcte cirkels te tekenen. We herhaalden ook blok 7 en maakten de toets. Ondertussen probeerden we tijdens de instaples van blok 8 in groepjes stukken 'glas' te verzamelen en zo de Chinese tangrams te maken door juiste oefeningen te maken.
 Dinsdag trokken we naar het warenhuis om in groepjes prijsbewust inkopen te doen voor onze kooknamiddag. Daarna gingen we aan de slag.
 Elk groepje maakte volgens een stappenplan een gezond gerechtje en samen aten en dronken we het allemaal gezellig samen op.Ook het opruimen en de afwas mocht niet ontbreken. Een leerrijke ervaring.
 We leerden ook over de nieuwe gezondheidsdriehoek en staan zo wat langer stil bij gezond eten en bewegen. Zo loopt ons thema 'Niet alle natuur leeft ' op zijn eind.
 gezonde groetjes,
juf Els

vrijdag 15 februari 2019

dikke truiendag

Vorige zondag trotseerden 2 dappere meiden van 4A én de juf het slechte weer om aan de start te verschijnen van de loopwedstrijd in Dadizele. Proficiat , dames , jullie behaalden in regen en wind toch de eindmeet !
Dinsdag was er dikke truiendag. De verwarming werd wat lager gezet en na ons dagelijks loopje kregen we een kopje chocolademelk. Dankjewel !
 Meester Jan (ICT-leerkracht scholengemeenschap) kwam ons wat leren programmeren. Met deze vaardigheid waren heel wat vierdeklassers rap weg.  Tijdens de lessen typ-tien leerden we blind de hoofdletter (shift)toets gebruiken. 
 In de wiskundelessen herhaalden we het cijferen, leerden over kenmerken van diagonalen in vierhoeken en de soorten driehoeken. Volgende week beëindigen we al blok 7 !Ook taalthema 6 werd afgerond en we maakten controledictee 3. We zijn goed op dreef !
 Zondag is er de jaarlijkse schoolmis om 10.00 uur in de kerk van Moorslede.Ook enkele vierdeklassers zullen aanwezig zijn, waarvoor dank !
Dikketruiengroeten,
juf Els

vrijdag 8 februari 2019

optreden in het rusthuis

Gelukkig waren we met zijn allen op maandag weer paraat om ons toneeltje eerst voor het tweede leerjaar op te voeren en op dinsdag naar het rusthuis te trekken met ons sprookje 'Sneeuwwitje' !
Niettegenstaande we niet veel allemaal samen geoefend hadden door de vele afwezigen deden de vierdeklassers het toch heel goed. Iedereen spande zich in om  zich in te leven in hun personage.
In het rusthuis zelf mochten we eerst helpen met het halen van de bewoners met de rolstoel. Zo kwamen we ook eens in de gangen en kamers van de verschillende verdiepingen. Nathan had ook het geluk  om voor zijn pepe te mogen optreden. Dat deed hem deugd
 Ondertussen leerden we ook over de kommagetallen en maakten LVS testen (leerlingvolgsysteem) van wiskunde en spelling.

We oefenden de woordsoorten in taal en legden de nadruk op de bijvoeglijke naamwoorden, waarbij we de trappen van vergelijking inoefenden. Ook leerden we een verslag schrijven met duidelijk onderscheid tussen inleiding-midden en slot.
Zondag is er de loopwedstrijd in Dadizele. Zet maar je sportieve beentje voor, 4de klassers !En weet; deelnemen is belangrijker dan winnen. Tot zondag!
groetjes
juf Els en...sneeuwwitje

vrijdag 1 februari 2019

gedichtendag en veel zieke leerlingen

 Deze week waren er heel wat afwezigen op school in de verschillende klassen.Deze week was onze klas aan de beurt...Hopelijk is iedereen weer paraat op maandag en dinsdag om ons toneeltje op te voeren. Om ons wat te leren inleven probeerden we in de muzische lessen bewegingen uit te vergroten.
Deze' blow ups' pasten we ook toe in een tekeningen waarbij we 1 voorwerp extra groot moesten weergeven.
Donderdag was er gedichtendag. Juf las er enkele voor van Shel Silverstein en we doen met de klas mee met de poëziewedstrijd waarbij we elke dag het juiste woord uit een gedicht moeten raden.
We oefenden ook typ 10 online want we kennen nu al alle (kleine) letters en kunnen nu aan de slag om te trainen...Ook thuis oefenen is de boodschap !
 Blok 6 van wiskunde is af, we herhaalden en maakten de toetsen. In Nederlands herhaalden we de woordsoorten en leerden een verslag schrijven waarbij we extra aandacht hebben voor 'inleiding, midden, slot'
Hopelijk is iedereen weer vlug op post,
hoestende groetjes,
juf Els