vrijdag 8 februari 2019

optreden in het rusthuis

Gelukkig waren we met zijn allen op maandag weer paraat om ons toneeltje eerst voor het tweede leerjaar op te voeren en op dinsdag naar het rusthuis te trekken met ons sprookje 'Sneeuwwitje' !
Niettegenstaande we niet veel allemaal samen geoefend hadden door de vele afwezigen deden de vierdeklassers het toch heel goed. Iedereen spande zich in om  zich in te leven in hun personage.
In het rusthuis zelf mochten we eerst helpen met het halen van de bewoners met de rolstoel. Zo kwamen we ook eens in de gangen en kamers van de verschillende verdiepingen. Nathan had ook het geluk  om voor zijn pepe te mogen optreden. Dat deed hem deugd
 Ondertussen leerden we ook over de kommagetallen en maakten LVS testen (leerlingvolgsysteem) van wiskunde en spelling.

We oefenden de woordsoorten in taal en legden de nadruk op de bijvoeglijke naamwoorden, waarbij we de trappen van vergelijking inoefenden. Ook leerden we een verslag schrijven met duidelijk onderscheid tussen inleiding-midden en slot.
Zondag is er de loopwedstrijd in Dadizele. Zet maar je sportieve beentje voor, 4de klassers !En weet; deelnemen is belangrijker dan winnen. Tot zondag!
groetjes
juf Els en...sneeuwwitje

Geen opmerkingen: