vrijdag 26 april 2019

leren over ons land

Na een zonnig einde van de paasvakantie  zagen de vierdeklassers dat de paashaas ook in onze klas langsgekomen was en voor ieder een paasei meegebracht had. Nathan was ook jarig geweest in de vakantie en dat vierden we met lied, kroon kaart en...iets lekkers!
 In de wiskundelessen zijn we gestart met blok 9 en tijdens de instaples konden we dit keer (voor het eerst dit jaar) de opdracht niet tot een goed eind brengen binnen de tijd waardoor Brabo wat later de reus Antigoon kon verlaan...
In de taallessen werkten we blok 8 af, maakten enkele toetsen en leerden woordpakket 17 schrijven. Ook de typelessen werden weer wat verder geoefend.
We leerden heel wat in wero over de geschiedenis van ons land. In groepjes verdiepten we ons over 'oorlog en vrede' waarbij elke groep een bepaalde gebeurtenis onder de loep nam.(Ambiorix, de Noormannen, WO1 en WO2) .
Deze week kwam meester Jari (stagiair) een kijkje nemen in onze klas. Na mei komt hij dan zelf les geven in het 4de leerjaar.
5 mei, de opendeurdag nadert. De juf hoopt heel wat ouders en leerlingen te mogen verwelkomen op onze school. Inschrijven voor de sneukelroute kan nog steeds tot na het weekend.
vormselgroeten(proficiat aan de broers en zussen en heel de familie) ,
juf Els

vrijdag 5 april 2019

rommelmarkt voor Guatemala

Dinsdag zetten we onze STEM-activiteit verder door de brug te proberen steviger of langer te maken. We keken ook even hoeveel lijm en papier we gebruikt hadden en kwamen zo tot interessante besluiten en de leerlingen vonden zelf tips hoe ze het de volgende keer beter zouden kunnen aanpakken.Boeiend !
 De jaarlijkse rommelmarkt was weer het hoogtepunt van de week. Ook in de godsdienstlessen stonden we stil bij de moeilijkheden die de boeren uit Guatemala ondervinden en ontdekten dat er heel veel soorten 'bananen' zijn, zoals wij proefden van heel veel soorten appelen van bij ons.

 De spreekbeurten lopen op z'n eind en iedereen kwam goed voorbereid met de nodige documentatie naar de klas om aan de klasgenootjes interessante dingen te vertellen en rekening te houden met de verschillende tips van juf en van elkaar.
 De paasvakantie staat voor de deur. Geniet er allen van en tot dinsdag 23 april voor een laatste (maar drukke) trimester. Gelukkig zijn we met de leerstof al mooi  ver geraakt want er staan nog heel wat leuke activiteiten op het programma.

vroege paasgroeten,
juf Els