vrijdag 21 februari 2020

stip it en carnavalstoet

 We vierden de verjaardag van Rune op donderdag. Proficiat, tiener ; het smaakte !Tijdens de week tegen pesten zetten we ook 4 stippen op onze hand omdat ook wij tegen pesten zijn. Maar vooral het echt waarmaken is nu heel belangrijk.
Juf Aagje leerde ons programmeren in stapjes op de chromebooks (via code.org en mindcraft) Dat lukt al aardig.We maakten ook ons controledictee en het eerste deel van de wiskundetoets. We leerden ook over de soorten driehoeken en oefenden verder aan ons toneel.


Vandaag vierden we carnaval op school. Iedereen mocht verkleed komen en het was een leuke bonte bende in de klas.
In de voormiddag leerden we in godsdienst waar carnaval vandaan komt en na het vrij kwartier knutselden we houten lepels tot poppen.Deze namiddag trokken we door de straten van Moorslede en was het weer ons gelukkig wat beter gezind dan de vorige keer.


 Zo trok iedereen blijgezind de vakantie in.
 Tot binnen een weekje ..
carnavalgroeten,
juf Els



vrijdag 14 februari 2020

dikke truiendag

Dinsdag was het dikke truiendag. De verwarming stond wat lager en we kregen van de gemeente een bekertje warme chocomelk aangeboden. Dat lieten we ons smaken. Woensdag was er pedagogische studiedag waarbij de juffen en meesters zich in het nieuwe leerplan Zill nog wat beter verdiepten. Een vrij (half)dagje voor de leerlingen dus...
 De uitnodigingen voor de grootouders werden afgewerkt op donderdag en we hebben die samen gepost.We leerden ook het BOF (best opa/oma forever) lied aan en zochten in groepjes passende bewegingen.
Muzisch zijn we ook druk in de weer om de twee toneeltjes passend te brengen voor de mensen in het rusthuis (5 maart) De juf was aangenaam verrast dat bij de tweede repetitie al zoveel leerlingen hun rol helemaal kenden , zélfs de hoofdrolspelers !
 Ook bij taal en wiskunde zitten we niet stil. We maakten de taaltoetsen van thema 6 , oefenden werkwoorden , leerden handig rekenen en maakten kennis met de 'diagonalen'.
dikke truiengroetjes,
juf Els

vrijdag 7 februari 2020

succesvolle musical Pinokkio !

 Zondag stond de langverwachte musical 'Pinokkio ' op het programma. Alle vierdekassers gaven het beste van zichzelf op het podium en we kregen een warm applaus !Veel foto's vind je terug op de website van de school. Dankjewel voor alle lovende commentaren.Dat deed deugd !
 Als afsluit van het werothema over ons land presenteerden de leerlingen in groepjes hun collage over een bepaald onderdeel van België.
 Nu zijn we gestart met een vergelijkingsspel tussen de leerlingen als start van het nieuwe veelzijdige thema 'Voel je wel in je vel ' Volgende week versturen we ook de uitnodigingen voor de grootouders.
 In de gedichtenweek waagden we ons aan een wedstrijd om elke dag  het juiste woord te vinden uit een gedicht en waren we geboeid door de voorgelezen gedichten van Shil Silverstein.
 De trappen van vergelijking en bijvoeglijke naamwoorden kwamen aan bod in de taallessen. Ook de tekst uit het boek van Matilda over 'de Bulstronk en juf Engel' kon ons bekoren.
 In de wiskundelessen zijn we gestart met blok 7 en de kommagetallen. Dat is een heuse boterham, maar stap voor stap lukt het wel !
 Zondag wordt er stormweer voorspeld. De parkloop in Dadizele gaat toch door , maar op de een andere plaats (Dadipark) Voor de vierdeklassers die deelnemen; nummers kunnen toch in het PC afgehaald worden.En weet ...deelnemen is belangrijker dan winnen !Tot zondag !!!

loopgroeten,
juf Els