vrijdag 13 maart 2020

Wat een (corona) week !

Op zondag was er schoolviering waar enkele vierdeklassers een stukje lazen en meedansten. We kregen ook het blije nieuws dat Shinouk er een zusje bij kreeg; Shazzy ! Een dikke proficiat !!!
 De maandag startte nog met een uitstapje naar de bibliotheek waar we uitleg kregen en het biebspel speelden in groepjes .Op dinsdag waren de grootouders op post om een lesnamiddag bij te wonen .
De opa's en oma's kregen een lesje wiskunde( de tijd met seconden) , taal ( nieuwsberichten beluisteren) en zagen hun kleinkind aan het werk met de chromebooks.Zo beleefden ze een klein stukje mee van het klasgebeuren in de 4de klas.(meer foto's vind je op de site bij foto's 4de klas)
 Op woensdag werden opeens allerlei maatregelen getroffen om het coronavirus tegen te gaan. Activiteiten werden geschrapt (lego Wedo programmeren, lezen met de kinderen van de buren,...) en uiteindelijk kregen we op donderdagavond te horen dat de scholen geen les meer mogen geven...
 Vandaag(vrijdag) is het dus een rare dag voor de kinderen en de juf. We passen vlug nog enkele lessen aan en er wordt nog wat extra nieuwe leerstof gegeven . De inoefening kan dan wat later  thuis gebeuren...
Maandag is er dus een vrije dag en vanaf dinsdag zal er bekeken worden hoe alles kan georganiseerd worden. Tot die dag maken de leerlingen gewoon hun huiswerk en vanaf dinsdag houden de ouders en leerlingen best gimme en/of hun mails in de gaten .
 Dit worden dus heel speciale weken....maar de school houdt jullie op de hoogte !
Toch nog een leuke afsluit vanmiddag van de bizarre week : we kregen ons winnend pakje van 'de daily mile' toegestuurd en yes !!! Het is de gesigneerde T-shirt door heel wat bekende sporters !!!
Hou het gezond en veilig...
Tot binnen enkele weekjes...(met spijt in het hart, maar de gezondheid van onze medemensen gaat nu voor alles !)
groetjes,
juf Els

vrijdag 6 maart 2020

'Klein Duimpje' en 'roddelen in de kapperszaak'

Vervangingen vinden  voor zieke of gekwetste (gym)leerkrachten is niet zo eenvoudig.Zo springt de juf dan wel eens in om mee te gaan naar het zwembad zodat de leerlingen zo veel mogelijk hun bewegingslessen blijven behouden en wat meer vrij zwemmen vinden de vierdeklassers ook niet mis...
Derde keer , goede keer ! Dit keer komen we als winnaars van de Fit en Fleurwedstrijd (daily mile lopen) uit de bus. We zijn benieuwd wat onze prijs wordt !
 Maandag mochten we luisteren in de bibliotheek naar de schrijftster 'Karla Stoefs' die vertelde over haar boeken en het beroep van schrijven. Dat boeide ons wel want er kwamen heel wat interessante vragen in het 'vraagkwartiertje'
In taal hadden we het over synoniemen en homoniemen, een cv schrijven en in wiskunde leerden we bewerkingen met kommagetallen.
Donderdag trokken we naar het rusthuis, maar op het allerlaatste moment werd het ter plaatse afgeblazen (nieuwe maatregelen voor het rusthuis omwille van coronavirus) en zochten we een andere oplossing om toch onze toneeltjes voor publiek te kunnen brengen.
 Het derde en eerste leerjaar kwamen kijken en vonden het heel mooi. Er zitten toch wel talentjes tussen die vierdeklassers !!!
 Volgende week wordt het opnieuw een drukke , maar boeiende week want de grootouders komen op dinsdag en op donderdag komen mensen van de Vives om te leren programeren met ' lego WeCanDo robots.We zien er al naar uit !
groeten van Klein Duimpje en
juf Els