vrijdag 26 november 2021

voorleesweek

Als echte speurders zochten we mee met de politie om de juiste eigenaar van de verloren portefeuille te vinden. Hoe meer juiste wiskundeoefeningen we maakten met ons groepjes, hoe meer tips we kregen.
We onderzochten wie er van de klas in aanmerking kon komen om een reis naar Mars te maken. Daarvoor moeten we fysiek in orde zijn en ook technisch en sociaal aangelegd !
Hoeveel keer kan je aan 1 stuk touwtje springen, Robbe?
Lukt het om in 1 minuut verschillende keren een draad door de naald te krijgen, Mauro?
Kon deze groep goed samenwerken om de lat niet te laten vallen ?
Deze week was het voorleesweek. Juf las elke dag een stukje uit 'De heksen' van Roald Dahl.
Dinsdag trokken we naar de Bunder om de voorstelling 'Fijn stof' van Duo Diesel bij te wonen, een humoristische circustheatervoorstelling.
Mag het directeur? Oona klaarde de klus voortreffelijk door beleefd te bellen naar de directeur om toestemming te vragen voor het houden van een klasfeest.De eerste ster is binnen !
We leerden ook opzoeken in een woordenboek .
 Hopelijk zijn we volgende week weer allemaal aanwezig. De juf kijkt er naar uit... Jullie ook?
voorleesgroeten?
juf Els

 

vrijdag 19 november 2021

Het virus heeft ook onze klas beet.

Aangezien meer dan 4 kinderen besmet waren , moesten we jammer genoeg op maandag in quarantaine met z'n allen.Zo startte de juf de online lessen op in de namiddag nadat alle boekjes werden thuisgebracht.
Dit is verre van ideaal, maar toch een goede oplossing opdat de lessen zo veel mogelijk kunnen doorgaan.
De meeste leerlingen mochten op donderdag weer in de klas starten en zo konden de leerlingen die thuis bleven de lessen wat online meevolgen.
De Sint en de kerstman daagden ons uit om een klasfeest te organiseren. Dat zien de vierdeklassers wel zitten. Na de proefwerken in december is een ideale datum.
We werkten de wiskundetoets af en konden vraagjes stellen over de classroomtaakjes of ingevulde boeken.
In de weroles zochten we hoe we gevaren kunnen vermijden door dingen te voorkomen.
Hopelijk kunnen we verder aan de slag samen in de klas !
quarantainegroetjes,
juf Els



 

woensdag 10 november 2021

Zingen voor Sint-Maarten

Acht dappere vierdeklassers stonden aan de start van de loopwedstrijd vlak voor de vakantie . Iedereen bereikte met glans de eindmeet. Proficiat !
Het was een korte week maar we vlogen er direct in. 
We lazen als echte nieuwslezers het nieuws voor , interviewden elkaar en leerden hoe we het onderwerp en de rest van de zin moeten vinden.
We herhaalden blok 3 van wiskunde en maakten het eerste deel van de toets.Volgende maandag volgt meten en meetkunde. 
We vierden twee jarigen deze week ; Thiebe en Yora .We zongen, ze trokken een kaart en we werden getracteerd. Proficiat allebei !
In de weroles zochten we de planeten op en leerden over de eerste maanlanding. We leerden wat extra bij over Mars, de oranje planeet.
We typten en oefenden de gele letters van onze linker-en rechtermiddelvinger. Sommigen kregen een sticker omdat ze oefenden in de vakantie ; anderen kunnen hier nog een tandje bijsteken de volgende dagen...
Na het vrij kwartier zongen we het Sint-Maartenslied bij het bureau en we kregen een lolly. Aan iedereen die vanavond zal zingen ; wees voorzichtig en beleefd. Je bent ook bij de juf thuis welkom . (bij het branden van een lichtje is de juf thuis) Veel plezier en prettig , verlengd weekend !
groeten van Sint-Maarten en
juf Els