woensdag 28 januari 2009

Grootouders op bezoek !!!


Maandag was het zover...Zo'n 60 grootouders werden verwelkomd door hun kleinkind en kregen een plaatsje om de lesjes bij te wonen.Zo konden ze eens zien hoe hun kleinkind de dag van vandaag les krijgt. Ze kregen een lesje wiskunde (positieve en negatieve getallen ) en taal (luisteren en dramatiseren i.v. m. sprookjes) te zien.
In de pauze kregen de opa's en oma's koffie en cake . Daarna interviewden de kinderen nog één van de grootouders over vroeger en nu en toonden ze in de computerklas wat we zoal leerden. De kinderen vonden het superleuk,vooral als er een opa af en toe iets influisterde..Hopelijk hebben de grootouders ook genoten. Aangezien er vele mam's ,papa's (of kinderen) een cake hadden gebakken, konden we ook de volgende dag nog lekker een stukje smullen. Mmmmm...

Ondertussen zijn de eerste zieken gevallen, ik hoop dat het wat beperkt blijft, maar bij hun terugkomst zullen we proberen alles zo vlug mogelijk in te halen.
Dinsdag hadden we een klasmis over Pater Damiaan . In wero zijn we gestart met het nieuwe thema :Moorslede. We beginnen ook volop met de bewerkingen van de kommagetallen.

Veel groeten en voor de zieken: vlugge beterschap !!
juf Els

woensdag 21 januari 2009

kommagetallen


Vorige vrijdag kwamen we met heel de school samen bij een nieuwe maandopening. Daar kregen we een leuk stukje voorgeschoteld uit 'de grote meneer cactusshow' .
De gevreesde griep blijft voorlopig wat uit onze klas en zo konden we,gelukkig, op maandag voltallig starten met de kommagetallen. Alle kinderen letten goed op om vanaf het begin mee te zijn met dit nieuwe stuk leerstof van wiskunde. In spelling leerden we woorden zoals 'goochelaar','loochenen',...
Onze graadmeter van goed en kwaad die we in elkaar knutselden ,komt goed van pas om in de klas toe te passen bij voorvalletjes op de speelplaats of tijdens een groepswerk. Zo leren we direct toe te passen ,waarover we in godsdienst vertelden.
Deze week werd ook wat extra tijd voorzien in de computerklas. We maakten affiches voor de grootouders en leerden bij meester Domien via een interessante les 'word' over de twee hersenhelften. Misschien iets om thuis ook eens uit te proberen..
.
We zien met z'n allen uit naar maandag, want dan verwelkomen we de opa's en oma's op onze open-klas-namiddag. Dank al aan de bereidwillige ouders om te helpen of te bakken.
Groeten,
juf Els

woensdag 14 januari 2009

Leuk, maar ook droevig nieuws.


Eerst het droevige nieuws: ons klasdiertje Chapeau is overleden. Het diertje was blijkbaar niet opgewassen tegen een plotse koudegolf in ons landje ... Guillaume,Josephine en Tessa hebben hem begraven in de tuin bij de kerstboom die daar geplant staat.
Vorige donderdag maakten de leerlingen leuke 'winterwerkjes'. Vrijdag hadden we vanuit het klasvenster een prachtig uitzicht op de witbevroren bomen van de buren , net een postkaartje...(zie hierboven)We vierden ook de verjaardag van Soraya en de juf. Dat werd weer smullen geblazen. Het kaartje en het gezang van de kinderen deed deugd.


Maandag brachten de leerlingen hun zelfgekozen gedichtje voor de klas, we staken heel wat van elkaar op want er zaten boeiende stukjes in. Sommigen zien het zelfs zitten om het naar voren te brengen als de grootouders op bezoek komen.
In wero verdiepten we ons in de eeuwen en de windstreken. We leerden al cijferend vermenigvuldigen met een getal met 2 cijfers. Hopelijk slaat de 'aangekondigde griep' niet toe in de klas, want volgende week starten we met de kommagetallen.
Mooie winterse groetjes,
juf Els

woensdag 7 januari 2009

Gelukkig nieuwjaar !!

Eerst en vooral aan iedereen een gezond en aangenaam 2009. Daarbij wil ik nog de kinderen van het koor extra feliciteren met hun gezellig kerstoptreden juist voor de vakantie.Degene die erbij waren kunnen dat zeker beamen.Het doet deugd die bende van 't klein gezang XXl ( en vooral de vierdeklassers) enthousiast mee te zien zingen. Ook hun kerstfeest in de vakantie met de goochelaar, kennismaking met 'Rack', spel en optreden voor een voetbalploeg was weer een leuke gebeurtenis.
Ondertussen zijn we er in klas al meteen ingevlogen in 2009. We leerden over inkoopprijs,verkoopprijs,winst, verlies, eenheidsprijs,...
en zitten ondertussen aan woordpakket 9.

In wero werken we rond 'de tijd' en daarbij spelen onze grootouders een belangrijke rol. Ze zullen maandag 26 januari vrij mogen houden om eens een namiddag met onze klas kennis te maken en te zien hoe wij de dag van vandaag werken en leren in klas. De kinderen zijn druk bezig met uitnodigingen schrijven (op de computer) en zullen maandag met de post alles versturen. We zien er al naar uit...

nieuwjaarsgroeten,
juf Els