woensdag 14 januari 2009

Leuk, maar ook droevig nieuws.


Eerst het droevige nieuws: ons klasdiertje Chapeau is overleden. Het diertje was blijkbaar niet opgewassen tegen een plotse koudegolf in ons landje ... Guillaume,Josephine en Tessa hebben hem begraven in de tuin bij de kerstboom die daar geplant staat.
Vorige donderdag maakten de leerlingen leuke 'winterwerkjes'. Vrijdag hadden we vanuit het klasvenster een prachtig uitzicht op de witbevroren bomen van de buren , net een postkaartje...(zie hierboven)We vierden ook de verjaardag van Soraya en de juf. Dat werd weer smullen geblazen. Het kaartje en het gezang van de kinderen deed deugd.


Maandag brachten de leerlingen hun zelfgekozen gedichtje voor de klas, we staken heel wat van elkaar op want er zaten boeiende stukjes in. Sommigen zien het zelfs zitten om het naar voren te brengen als de grootouders op bezoek komen.
In wero verdiepten we ons in de eeuwen en de windstreken. We leerden al cijferend vermenigvuldigen met een getal met 2 cijfers. Hopelijk slaat de 'aangekondigde griep' niet toe in de klas, want volgende week starten we met de kommagetallen.
Mooie winterse groetjes,
juf Els

Geen opmerkingen: