woensdag 21 januari 2009

kommagetallen


Vorige vrijdag kwamen we met heel de school samen bij een nieuwe maandopening. Daar kregen we een leuk stukje voorgeschoteld uit 'de grote meneer cactusshow' .
De gevreesde griep blijft voorlopig wat uit onze klas en zo konden we,gelukkig, op maandag voltallig starten met de kommagetallen. Alle kinderen letten goed op om vanaf het begin mee te zijn met dit nieuwe stuk leerstof van wiskunde. In spelling leerden we woorden zoals 'goochelaar','loochenen',...
Onze graadmeter van goed en kwaad die we in elkaar knutselden ,komt goed van pas om in de klas toe te passen bij voorvalletjes op de speelplaats of tijdens een groepswerk. Zo leren we direct toe te passen ,waarover we in godsdienst vertelden.
Deze week werd ook wat extra tijd voorzien in de computerklas. We maakten affiches voor de grootouders en leerden bij meester Domien via een interessante les 'word' over de twee hersenhelften. Misschien iets om thuis ook eens uit te proberen..
.
We zien met z'n allen uit naar maandag, want dan verwelkomen we de opa's en oma's op onze open-klas-namiddag. Dank al aan de bereidwillige ouders om te helpen of te bakken.
Groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: