woensdag 18 maart 2009

Proficiat ,Klein Gezang XXL !


Vrijdag was een vrije dag, maar niet voor de koorleden, want die hadden een drukke repeteerdag voor de boeg. Zaterdag was het immers hun groot optreden (met rockaccordeongroep Rack) en het was picco bello !! De juf heeft genoten van zoveel variatie en enthousiasme van de vele zangertjes (18 uit onze klas). Voor wie er niet bij was, de foto's staan ook op de site ( o.a. bij foto's 4de klas) Ook een extra pluim voor de mama van Guillaume en de papa van Laura met hun muzikaal optreden.

Maandag startte ons broederlijk delen -project rond Indië met een opening in de gymzaal . We bekeken ook al een film het leven van Tilak in Indië. Volgende week kan er ook een kopje koffie of chocomelk gedronken worden (rond 16.00 uur) om ons Indisch sponsorkindje verder te kunnen steunen.
Deze week start ook de jeugdboekenweek met als thema: fantasie. Dit is ook het werothema waar we nu rond werken. We namen deel aan het bibspel en leerden op een leuke manier hoe we vlot boekjes kunnen vinden in de bibliotheek.

Ondertussen wisselden we onze boekjes voor in de klas en kwamen terug met een nieuwe voorraad leuk leesvoer. We proberen ook het lezen wat te bevorderen, wat bij sommigen niet zo evident is. Bij de top 5 van stripverhalen kwamen 'F.C De Kampioenen als grote overwinnaar uit de bus. Stripverhalen zijn ook heel boeiend, maar in klas proberen we toch vooral 'gewone boekjes' uit te lezen. Er zijn natuurlijk ook wat boekenwurmen in de klas en die vinden lezen dan weer heel tof.
Leesgroeten,
juf Els

woensdag 11 maart 2009

Klein Duimpje !


Vrijdag was er maandopening en samen met de peutertjes van juf Magda was het onze beurt om enkele dieren van de axenroos voor te stellen; 'de pauw' en de 'wasbeer'. We keken naar enkele foto's op groot scherm van het carnavalfeest en brachten ons sprookje: 'Klein Duimpje' voor de hele school. De peutertjes applaudiseerden met reuzehandjes als echte wasbeertjes en ook de rest van het publiek was aandachtig. Jaja, de 4de klas kan goed toneelspelen.

Op zaterdag waren er heel wat lustige zwemmers( en enkele ouders) om 1,5 uur baantjes te trekken. We wonnen de tweede prijs (geldsom om sportmateriaal te kopen) en zijn ook met het 4de lj. aardig op weg om hoog te eindigen in de rangschikking 'sportactiefste klas'.
Dinsdag brachten we in groepjes wat over België naar voren . Zo kregen we iets te horen over sport, eten, boeken en strips, natuur, parken, bekende Belgen,...
Vrijdag staat een vrije dag op het programma, maar niet voor de kinderen van 't Klein Gezan XXl, want die hebben een repetitiedag. Zaterdag staat immers hun groot optreden op het programma. De juf ziet er in elk geval naar uit. Jullie ook?
Muzikale groeten,
juf Els

woensdag 4 maart 2009

carnaval


De vrijdag voor de vakantie sloten we af met een heuse carnavaldag. Verkleed naar school komen ,is al tof en dan nog eens heel wat aangepaste activiteiten voorgeschoteld krijgen ,is natuurlijk de max. Zot en opgewekt konden we dus de vakantie starten.

Maandag was de zon van de partij zodat we eindelijk onze uitgestelde fotozoektocht door Moorslede konden houden. De leerlingen hadden een goed oog voor details en vonden alle foto's vrij vlot. Met nog enkele vraagjes erbij, leerden we op die manier Moorslede beter kennen.
Louis Devisch was in de vakantie jarig en we proefden van de lekkere cake. Mmmm.
Vrijdag spelen we ons toneel van 'Klein Duimpje' voor de hele school tijdens de maandopening en zaterdag zwemmen we met heel wat mee tijdens de zwemmarathon. Dinsdag stellen we ons groepswerk over 'België' voor. Het belofft weer een drukke week te worden...
Groeten,
juf Els