woensdag 18 maart 2009

Proficiat ,Klein Gezang XXL !


Vrijdag was een vrije dag, maar niet voor de koorleden, want die hadden een drukke repeteerdag voor de boeg. Zaterdag was het immers hun groot optreden (met rockaccordeongroep Rack) en het was picco bello !! De juf heeft genoten van zoveel variatie en enthousiasme van de vele zangertjes (18 uit onze klas). Voor wie er niet bij was, de foto's staan ook op de site ( o.a. bij foto's 4de klas) Ook een extra pluim voor de mama van Guillaume en de papa van Laura met hun muzikaal optreden.

Maandag startte ons broederlijk delen -project rond Indiƫ met een opening in de gymzaal . We bekeken ook al een film het leven van Tilak in Indiƫ. Volgende week kan er ook een kopje koffie of chocomelk gedronken worden (rond 16.00 uur) om ons Indisch sponsorkindje verder te kunnen steunen.
Deze week start ook de jeugdboekenweek met als thema: fantasie. Dit is ook het werothema waar we nu rond werken. We namen deel aan het bibspel en leerden op een leuke manier hoe we vlot boekjes kunnen vinden in de bibliotheek.

Ondertussen wisselden we onze boekjes voor in de klas en kwamen terug met een nieuwe voorraad leuk leesvoer. We proberen ook het lezen wat te bevorderen, wat bij sommigen niet zo evident is. Bij de top 5 van stripverhalen kwamen 'F.C De Kampioenen als grote overwinnaar uit de bus. Stripverhalen zijn ook heel boeiend, maar in klas proberen we toch vooral 'gewone boekjes' uit te lezen. Er zijn natuurlijk ook wat boekenwurmen in de klas en die vinden lezen dan weer heel tof.
Leesgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: