vrijdag 22 januari 2010

kommagetallen


Ja,ja, we zijn er aan begonnen; de kommagetallen. Enkele algemene, klassikale lesjes (vertrekkend vanuit de breuken 'tienden' en 'honderdsten' de kommagetallen leren begrijpen ,op 3 manieren lezen en het noteren) kwamen al aan bod en volgende week starten we volop individueel te oefenen.
Juf las een stukje voor uit het boek van Joke Van Leeuwen; 'Deesje' en net als Deesje maakten we een 'verlanglijstje'. Dat dit niet hetzelfde is als een' krijglijstje ', merk je direct bij het lezen. ..

Om ons hardop lezen nog wat extra aan te wakkeren in de klas zijn we gestart met 'tandemlezen'; het per twee oefenen, waarbij een sterkere lezer de andere lezer wat helpt en aanmoedigt. In februari werken we weer eens met een leeskaart voor 14 dagen zodat de leerlingen die AVI niveau 9 nog niet behaalden , wat extra thuis oefenen. Dat is soms lastig, maar vooral bij hardop lezen geldt het motto; oefening baart kunst.

In wero leerden we over de windstreken, windroos, zich oriƫnteren,het kompas...
Met een naald, magneet ,stukje piepschuim en kommetje water probeerden we dit zelf via een stappenplan te maken, wat bij de meesten lukte.
Deze namiddag zetten we al 48 stoelen klaar, want maandagnamiddag komen onze grootouders immers een kijkje nemen in onze klas. We zien er blij (en sommigen wat zenuwachtig )naar uit...
Tot maandag, opa's en oma's...
Vriendelijke groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: