vrijdag 29 januari 2010

Opa's en oma's op bezoek !


Eindelijk was het zover; de leerlingen waren op maandagmiddag aan het popelen van ongeduld tot de eerste grootouders toekwamen. De meesten waren gerustgesteld toen ze hun opa ,oma, pepe, meme, grootva,bobonne,of... zagen en toen konden we starten met onze lesjes. In het wiskundelesje kwamen de kommagetallen aan bod, in taal werd er in groepjes gewerkt rond een heksengedicht en in wero leerden we het verschil tussen dag en nacht en hoe de aarde rond de zon draait (al was dat wel wat in sneltempo aangezien we wat tijdgebrek hadden) . Dan werden de grootouders getracteerd op een klasfoto (met onze plunje van vroeger aan) en koffie en cake.

(dankjewel aan de bakmama's, -papa's, en -kinderen !) Het was lekker want er kon nog 2x aan de kinderen ook uitgedeeld worden. Samen met de andere klas voerden de leerlingen nog een liedje met bewegingen op en werden de grootouders geïnterviewd over vroeger. Sommigen hadden nog een beetje tijd over om een kijkje te nemen in de computerklas en voor we het beseften klonk de bel van 4 uur. Ik denk dat het een geslaagde namiddag was, zowel voor de grootouders, als de kinderen.

Volgende week komen heel wat proefjes voor het krokusrapport aan bod + de LVS-toetsen. Hopelijk zijn de kinderen fris uitgeslapen want het wordt een belangrijke week. Een vrije dag vandaag voor de leerlingen (niet voor de juf, die is pas thuis...) zal deugd doen !Hopelijk vinden ze naast het spelen ook wat tijd om hun wero, woordpakket of wiskunde in te oefenen.
groeten aan de opa's en oma's,
juf Els

Geen opmerkingen: