vrijdag 12 februari 2010

Carnaval


Maandag brachtten we ons toneel: de rijke bramenplukker voor het 2 de leerjaar. De leerlingen haalden het beste uit zichzelf naar boven en zorgden dat het geheel gesmaakt werd. Al de foto's zijn te zien op deze website bij 'foto's' en '4de lj'. Neem maar eens een kijkje...
Van juf Marianne kregen we ons zwembrevetje voor Haïti; we zwommen met de klas samen zo'n 12 km 200 meter bij elkaar en dat bracht voor onze klas allen al 217 euro op .Wij droegen dus aardig ons steentje bij . Bravo en dankjewel ook aan alle sponsers !!!

Vandaag was carnavaldag. Iedereen kwam verkleed naar school.De leerlingen waren kleurrijk en gevarieerd en er zaten weer een paar echte originele bij. We startten in de klas met een aangepaste creatieve schrijfoefening en om 10.00 uur bekeken we een inleidend toneel van 'Kuderzipken'. De middeleeuwse riddertijd was immers het thema en dat was aan de juffen (en meester) te zien, jonkvrouwen en -heren, koning(in), nar, duivel, ...ja, allemaal 'sjiek' uitgedost ! Dan was er een doorschuifsysteem per graad ; een wandtapijt maken , met muziekinstrumenten oefenen, een ridderdans en heus ridderverhaal : u denti paladinu !! Wat dat betekent kan je eens aan zoon- of dochterlief vragen...We keken nog naar het slottoneel van 'kulderzipke' en dansten de aangeleerde ridderdans op de speelplaats als slot.

De weledele heer Elsavier wat aan vakantie toe , de leerlingen ook ,vermoed ik . Geniet er van !!!
en voor Michèle, Céline, Hanne ,Bastiaan en de juf : geef er nog maar een sportieve lap op tijdens de loopwedstrijd zondag . Tot dan !!!
weledele groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: