vrijdag 26 februari 2010

Gezond ...én lekker !


De volgende 'tiener' uit onze klas is Kenneth. In de vakantie was hij jarig en dat hebben we deze week gevierd met een knabbeltje. Ook in de vakantie waren er enkele dapperen die op een modderpad de veldcross in Dadizele uitstekend uitliepen. Met een fruitmand en pasta (voor wie ook de volkscross liep) werd elke loper passend beloond voor de sportieve inzet.

Bovendien paste dit helemaal in ons thema 'gezonde voeding' . We kennen nu al helemaal de voedingsdriehoek en brachten een bezoek aan het warenhuis. Daar moesten we volgens de voedingspiramide (binnen een bepaald budjet) in groepjes inkopen doen en een smakelijk gerechtje proberen samen te stellen voor de hele klas. De donderdag werd alles klaargemaakt , geschikt en versierd en... geproefd. Mmmmm.... al waren niet alle smaakcombinaties even geslaagd , toch kwamen een paar aangename verrassingsgerechtjes uit de bus. We leerden ook dat netjes opruimen bij zoiets niet mag vergeten worden .

Vandaag hielden we fruitnamiddag samen met de peutertjes van juf Brenda. Tof dat je broertje Mats erbij was, hé Mathias V? De vierdeklassers toonden zich als echte kleuterjuffen of -meesters en hielpen waar het nodig was.Het fruit wassen en schillen verliep vlot , al wist nog niet iedereen goed hoe je nu precies een appel schilt. Bovendien werd alle fruit flink gesmaakt; door groot en klein. Ondertussen staat de tafel klaar voor ons ontbijt van maandagmorgen... Voor één keer hoef je niet te ontbijten thuis.
Nog een leuke spel-koor-namiddag zaterdag toegewenst aan het Klein Gezang XXL !!!
Gezonde groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: