vrijdag 5 maart 2010

Mmmm...gezond ontbijt !!


De week werd gezond gestart met een lekker ontbijt , volgens de regels van de voedingsdriehoek. Iedereen liet het zich smaken. Na de middag ontdekten we in welke voedingsmiddelen veel, weinig of geen suiker, eiwit, vet, zetmeel,... zit door in groepjes enkele proeven uit te voeren. Ons thema werd passend afgesloten met het gezelschapsspel : 'Fit en Gezond' , een combinatie van weet - en denkvragen én fitopdrachten.

Tijdens de wiskundelessen leerden we over schaduwen , gelijkvormigheid, deelbaarheid ,oppervlakte ...en in taal stond vooral het herhalen van de werkwoorden op het programma.
In het weekend zijn er twee jarigen en vandaag vierden we al één. We werden 'gezond' getracteerd !

Vandaag bewonderden we ook eventjes de prachtige zeepkist . Meester Geert, enkele papa's en wat hulp van enkele klassen maakten er een kleurrijk exemplaar van ; deze Harley Bunderson verdient zeker heel wat supporters zondag.
Morgen zijn meer dan de helft van de leerlingen ingeschreven voor de zwemmarathon...Zouden we dan toch kans maken om sportactiefste klas te worden??? We zijn in elk geval goed op weg !!
Tot morgen op de zwemmarathon, of overmorgen met de zeepkistenrace !
zwemgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: