vrijdag 28 mei 2010

Jarigen !


Na een zonnig weekend konden we dinsdag nog even genieten van het zonnetje. Nadat de begrippen rond 'beek' nog eens in het zand werden voorgesteld en uitgelegd mochten de leerlingen nog eventjes in de zandbak spelen. Met de goede vooruitgang(bij de meesten) van de AVI-leesniveaus was dat een terechte beloning.
Ondertussen zijn we volop aan het herhalen. Nu alles samenkomt is dat wel heel nuttig. Sommige dingen zitten soms al weer ver...

We hadden ook heel wat jarigen te vieren. Proficiat aan Talitha, Mathias L., Hanne en Mathias V.
We kregen weer heel wat lekkers voorgeschoteld.

Voor wie het nog vergeten is, maandag is de laatste dag dat men kan inschrijven voor de barbecue en het optreden van het koor (volgende vrijdag) De juf ziet er al naar uit.
zandbakgroeten,
juf Els

vrijdag 21 mei 2010

Fietsmarathon !


De kinderen van het koor waren op de vrije vrijdag van het verlengd weekend druk in de weer geweest om te zingen, ravotten én de gondel en fietskar af te werken die als voertuig zou dienen op de fietsmarathon.Het resultaat mocht gezien worden en de eerste en derde plaats van mooist en origineelst voertuig werd binnengehaald. Dankzij de vele fietsers voor onze school,wonnen we ook de beker voor meest aantal deelnemers en meest kilometers. Ook de vierdeklassers deden een goede duit in het zakje...bijna heel de klas fietste enkele of hééél veel kilometers. Een 5-tal leerlingen kregen een medaille omdat ze meer dan 100 km in de benen hadden, Marie -Julie zelfs een beker.Talitha was verkleed op zondag en won zo ook een beker.

Maandag startten we ons laatste wero-thema over 'water' en leerden over verspilling en vervuiling en bekeken een videofilmpje daarover. De dag erop trokken we naar de Passendalebeek om eens te kijken hoe het met onze waterlopen in de buurt gesteld is. We leerden ook het verschil tussen rechter-en linkeroever, kanaal, rivier,beek,...

Ondertussen zijn we de woordpakketten aan het herhalen (thuis en in klas) en maakten een grote toets van wiskunde.
We probeerden ook te achterhalen in sociale opvoeding welk dier uit de axenroos nu best bij onszelf past.
Waterige groetjes,
juf Els

woensdag 12 mei 2010

knikkersokken !


Deze week konden we voor het eerst onze sokken vullen met knikkers onder het motto; goed gevoeld= goed gevuld. De week wordt telkens afgesloten met een kijkje in de sokken en een gesprekje over het feit of we veel of weinig knikkers per dag in onze sok stopten. Zo leren we te praten over hoe we ons gevoeld hebben en kunnen we ook rekening houden met hoe een ander zich voelt. Bovendien kunnen we eventueel helpen of bijspringen waar het nodig blijkt. De meeste sokken waren voor deze korte week al goed gevuld. Dat is een leuk begin.
We misten wel drie zieke leerlingen en hopen dat we volgende week weer voltallig zijn. Vlugge beterschap ,hoor !
Stilletjesaan geraken we door alle leerstof. De woordpakketten zijn af en bij wiskunde zijn ook de herhalingslessen gestart.Veel kinderen waren deze week supergemotiveerd om goed te werken en raakten zo ook héél ver in hun wiskundeboek. Prima zo ! Hopelijk vertaalt dat zich ook in goede resultaten voor de wiskundetoets van volgende dinsdag.

Naar aanleiding van de fietsmarathon en het thema 'veilig verkeer' , herhaalden we eens de belangrijkste verkeersborden, de onderdelen van de fiets en legden met onze fiets een parcour af waarbij het de bedoeling was veilig elkaar te dwarsen en links in te halen. Hopelijk wordt dat ook tijdens de fietsmarathon toegepast.

Ik wens iedereen dan ook een lang en sportief weekend,
fietsgroeten,
juf Els

vrijdag 7 mei 2010

Knabbel -en babbeltoer


Zondag stonden de klassen van onze school open . Tijdens de knabbel-en babbeltoer konden de ouders en grootouders een kijkje nemen in en rond onze school.Sommige vierdeklassers gaven al uitleg in de klas als een echte gids.
Maandagnamiddag was er verrassing ! De oudervereniging tracteerde ons op de film 'Home alone 2' + een ijsje . Dit kregen we als beloning omdat de fluojasjes dit jaar weer goed gedragen werden. Dankjewel hoor , en we doen ons best verder in de toekomst !
.
Op woensdag werden de beentjes weer getraind tijdens de loopwedstrijd. Bravo aan Justien, Margo,Céline,Michelle,Emile,Bastiaan en Bernard. De volgende sportieve prestatie is de fietsmarathon. Daarom leren we nu ook in wero over veiligheid in het verkeer . We leerden al juist oversteken en volgende week mogen de leerlingen op dinsdag hun fiets meebrengen.

We hadden eindelijk weer eens een jarige in de klas.De volgende tiener in de rij is Axel Dat betekende weer ...smullen maar !
Met een verpakt geschenkje (ssst...verrassing) vertrokken we naar huis voor't weekend. Proficiat aan alle mama's met moederdag !
mamagroeten,
juf Els