zaterdag 25 september 2010

schoolreis naar Bokrijk!


Op maandag brachten we onze 'heksenplunjes' mee om in een heksenkring rond de boeken van Geronimo te zitten . Dat werd op foto vastgelegd en doorgestuurd zodat ook wij deelnemen met de klas aan de Geronimo Stiltonwedstrijd. We zijn met veel achterstand (tijd) gestart ,maar kregen toch al heel wat stemmen...Dankjewel aan al wie voor ons stemde.
Tussen het taal, wero en rekenwerk door werd al rijkhalzend uitgekeken naar vrijdag, want dan vertrokken we op schoolreis naar het verre Limburg. Op tijd konden we vertrekken en zo kwamen we ook zonder filles kwart voor tien aan.

We leefden ons een dagje in ,in de tijd van toen... We reden met houten fietsen, speelden oude gezelschapsspelletjes, verkleedden ons , ... en keken onze ogen uit in de oude huisjes. Na de picknick speelden we met de vierdeklas in groepjes een museumspel waarbij elk groepje opdrachten moest uitvoeren om het geheime woord (knikkers) te vinden.

We hadden ook een workshop 'pottenbakken' , kregen een donderpreek in de kerk van meneer pastoor (vooral de juffen en meisjes omdat ze geen jurken tot de enkels droegen...) en kregen van 'juf Héléna' een les in een lokaaltje uit de tijd van ruim 100 jaar geleden. Amaai, die straffen en lessen,...(hé linkshandigen).

We staken er heel wat van op en de tijd vloog voorbij. We haastten ons nog naar het speelplein, waar we nog eens lekker konden ravotten voor we de bus terug op moesten, richting Moorslede.
Sommigen waren al wat moe, maar het gezang op het einde getuigde van nog 'frisse' 4de klassers. We hebben heel wat beleefd en het was tof.
Limburgse groeten,
juf Els

vrijdag 17 september 2010

fruit in ' t vrij kwartier !


Maandag speelden we samen met het 2de en 3de leerjaar oude volksspelen(hinkelen,hoelahoepen,touwtje springen,...) op de speelplaats. Na elk spel kregen de leerlingen een letter waar uiteindelijk het woord moest mee gevormd worden waar we op schoolreis gaan. Elk groepje vond het woord 'Bokrijk' en we zien er al naar uit om volgende vrijdag naar het verre Limburg te trekken.
Het werd ook een drukke werkweek. Juf Mia nam de LVS-toetsjes af (leerlingvolgsysteem) waarna we spelling of wiskunde dat wat tegenvalt extra kunnen bijwerken bij de kinderen of samen met de ouders naar een passende oplossing zoeken.

Vanaf dit jaar is het niet alleen op dinsdag appeltjesdag (getracteerd door de oudervereniging) , maar brengen we op vrijdag elk een stuk fruit of groente mee om 'gezond' in het vrij kwartier te knabbelen. Deze week hadden bijna alle leerlingen iets bij; druifjes, bananen, een stuk komkommer, wat ananas, kleine tomaatjes,...

Vandaag was Manon jarig. We zongen weer ons liedje en werden getracteerd op iets lekkers.
Deze avond waren er heel wat op het appel voor de eerste loopwedstrijd onder het motto; deelnemen is belangrijker dan winnen. Sommigen namen deel aan hun wedstrijd en anderen kozen de jogging; zelfs met enkele papa's of mama's erbij , wat de juf héél tof vond. En sommigevierdeklassers zagen het zelfs zitten om aan beiden deel te nemen; van sportiviteit gesproken, waauw zeg!. Met z'n allen zijn we aangekomen en hopelijk volgende keer (wandeltocht) zijn we weer met heel wat van de partij.

fruitgroeten,
juf Els

vrijdag 10 september 2010

Geronimo Stilton !


De eerste volle week zit erop. Op maandag werden we getracteerd want Edith was de eerste jarige dit schooljaar. Gelukkig waren onze verjaardagskaartjes voor in de doos juist af.
We herhaalden in wiskunde tot 100 en tot 1000 en startten het eerste woordpakket, het eerste contractwerk,...

We trokken ook naar de bibliotheek om elk een boek te kiezen en zo hebben we nu samen met de klasboeken een heuse bibliotheek in de klas waaruit we boeken kunnen kiezen.Het is de bedoeling dit schooljaar minstens 10 boeken te lezen. Sommigen zijn al dapper begonnen...
Op vrijdag is het voorleeshalfuurtje.

Na de mis was er gelukkig nog tijd om te luisteren naar de belevenissen van de muis uit het boek 'Fantasia' van Geronimo Stilton. Dit werd vorig jaar tot mooiste kinderboek aller tijden verkozen. Hopelijk werkt volgende week internet weer op school zodat we al wat dingen kunnen opzoeken.
muizengroeten,
juf Els

vrijdag 3 september 2010

woensdag 1 september!!


De langverwachte start van het nieuwe schooljaar...Iedereen was 's morgens stipt op tijd en terwijl de papa's ,mama's, oma's of opa's een kopje koffie met wat lekkers kregen ,vonden de kinderen elkaar en kregen van de juf een groen kaartje met het jaarthema om aan de schooltas te hangen.

In klas maakten we dan nog wat verder kennis met elkaar en leerden al met een pen schrijven. Dat lukte aardig en zo konden we al voor de eerste dag ons agenda met onze pen invullen. Na het vrij kwartier kwamen we met de hele school samen en leerden we clown Billy kennen. Het thema dit jaar is namelijk 'circus' en hij zal ons nu en dan eens komen vergezellen. We dansten, leerden de nieuwe juffen ,meester en kinderen kennen en aten wat popcorn. Zo werd het heel vlug middag .

De volgende twee dagen werd al wat gewerkt in ons reken- en taalboek , al was het nog wat herhaling. We hadden al wat muzische lesjes uit de nieuwe methode 'Micado' waar het om kronkels en lijnen ging. Zo raken we stilaan op dreef...
startgroeten,
Juf Els