vrijdag 17 september 2010

fruit in ' t vrij kwartier !


Maandag speelden we samen met het 2de en 3de leerjaar oude volksspelen(hinkelen,hoelahoepen,touwtje springen,...) op de speelplaats. Na elk spel kregen de leerlingen een letter waar uiteindelijk het woord moest mee gevormd worden waar we op schoolreis gaan. Elk groepje vond het woord 'Bokrijk' en we zien er al naar uit om volgende vrijdag naar het verre Limburg te trekken.
Het werd ook een drukke werkweek. Juf Mia nam de LVS-toetsjes af (leerlingvolgsysteem) waarna we spelling of wiskunde dat wat tegenvalt extra kunnen bijwerken bij de kinderen of samen met de ouders naar een passende oplossing zoeken.

Vanaf dit jaar is het niet alleen op dinsdag appeltjesdag (getracteerd door de oudervereniging) , maar brengen we op vrijdag elk een stuk fruit of groente mee om 'gezond' in het vrij kwartier te knabbelen. Deze week hadden bijna alle leerlingen iets bij; druifjes, bananen, een stuk komkommer, wat ananas, kleine tomaatjes,...

Vandaag was Manon jarig. We zongen weer ons liedje en werden getracteerd op iets lekkers.
Deze avond waren er heel wat op het appel voor de eerste loopwedstrijd onder het motto; deelnemen is belangrijker dan winnen. Sommigen namen deel aan hun wedstrijd en anderen kozen de jogging; zelfs met enkele papa's of mama's erbij , wat de juf héél tof vond. En sommigevierdeklassers zagen het zelfs zitten om aan beiden deel te nemen; van sportiviteit gesproken, waauw zeg!. Met z'n allen zijn we aangekomen en hopelijk volgende keer (wandeltocht) zijn we weer met heel wat van de partij.

fruitgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: