zaterdag 25 september 2010

schoolreis naar Bokrijk!


Op maandag brachten we onze 'heksenplunjes' mee om in een heksenkring rond de boeken van Geronimo te zitten . Dat werd op foto vastgelegd en doorgestuurd zodat ook wij deelnemen met de klas aan de Geronimo Stiltonwedstrijd. We zijn met veel achterstand (tijd) gestart ,maar kregen toch al heel wat stemmen...Dankjewel aan al wie voor ons stemde.
Tussen het taal, wero en rekenwerk door werd al rijkhalzend uitgekeken naar vrijdag, want dan vertrokken we op schoolreis naar het verre Limburg. Op tijd konden we vertrekken en zo kwamen we ook zonder filles kwart voor tien aan.

We leefden ons een dagje in ,in de tijd van toen... We reden met houten fietsen, speelden oude gezelschapsspelletjes, verkleedden ons , ... en keken onze ogen uit in de oude huisjes. Na de picknick speelden we met de vierdeklas in groepjes een museumspel waarbij elk groepje opdrachten moest uitvoeren om het geheime woord (knikkers) te vinden.

We hadden ook een workshop 'pottenbakken' , kregen een donderpreek in de kerk van meneer pastoor (vooral de juffen en meisjes omdat ze geen jurken tot de enkels droegen...) en kregen van 'juf Héléna' een les in een lokaaltje uit de tijd van ruim 100 jaar geleden. Amaai, die straffen en lessen,...(hé linkshandigen).

We staken er heel wat van op en de tijd vloog voorbij. We haastten ons nog naar het speelplein, waar we nog eens lekker konden ravotten voor we de bus terug op moesten, richting Moorslede.
Sommigen waren al wat moe, maar het gezang op het einde getuigde van nog 'frisse' 4de klassers. We hebben heel wat beleefd en het was tof.
Limburgse groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: