vrijdag 1 oktober 2010

Gewonnen!


Jaja, op maandagmorgen kregen we het heuglijke nieuws van de directeur dat onze klas weldegelijk de winnaar van een dagje Plopsaland was. De juf haastte zich op donderdag om bij de weekbode de ticketten af te halen. Aangezien Plopsaland nu tijdens de week gesloten is, zullen we na de paasvakantie richting Adinkerke trekken (vermoedelijk dinsdag 31 mei) . We hebben dus nog wat extra leuks om naar uit te kijken !
Woensdag zijn we gestart met het niveaulezen. In groepjes oefenen de leerlingen om het technisch lezen wat beter onder de knie te hebben. Binnen enkele weekjes krijgen de leerlingen ook een leeskaart mee voor thuis want bij hardop lezen is het spreekwoord 'oefening baart kunst' zeker waarheid.

Tijdens ons dierenthema van wero zochten we in groepjes info op over de dolfijn(het gekozen dier door de klas) op de computer en in verschillende boeken. We bespraken ook enkele dierengedichten.
Vandaag zijn we in wiskunde gestart met de getallen tot 10 000( lezen + noteren) Volgende week werken we daar mee verder.
Op vrijdag hebben we elk ons taakje om de klas netjes achter te laten. Iedereen probeert dat in orde te brengen, zo leren we ook dat netheid belangrijk is. Misschien kunnen de 4de klassers dat wel eens toepassen op hun slaapkamer thuis...

Aan de koorleden XXL ;een toffe 'natte ' dag gewenst ,morgen !
juichende groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: