vrijdag 8 oktober 2010

Werelddierendag


Maandag 4 oktober was het werelddierendag , en dat zullen de leerlingen (én hun dieren ) geweten hebben.(zie meer foto's op de schoolsite) Heel wat verschillende dieren kwamen mee naar klas ; honden, poezen, konijnen, een parkiet, gerbels, vissen, cavia's, schildpadjes...een bonte mengeling dus. In de namiddag trokken we naar Duponzoo waar we in groepjes enkele opdrachten volbrachten. Alberta, de schoolgeit kreeg er ook een vriendin bij , maar die twee moesten eerst nog wennen aan elkaar. Dat hebben we met onze eigen ogen gezien.

We zochten ook een naam voor ons eigen nieuw klasdier. Het werd 'Speedo' de waterschildpad. Vanaf volgende week mag ze bij de kinderen in 't weekend (met een beurtsysteem) op vakantie komen. Zo werd ons dierenthema mooi afgesloten. De vierdeklassers zijn wel echte dierenvrienden.
De getallenkennis tot 10 000 lukt bij de meeste leerlingen aardig. De woordpakketten daarentegen zijn soms wat minder; niet vergeten te oefenen hé?

In sociale opvoeding hebben we het de eerste twee maanden van het schooljaar vooral over de leeuw(leider) en de kameel(volger) uit de axenroos en oefenen we daarop in de verschillende groepswerken die aan bod komen.
Morgen wordt het een mooie zonnige dag en hopelijk zijn er veel vierdeklassers die het zien zitten om een deugddoende wandeling te maken , in gezinsverband (gelijk welk uur) of met enkele leerkrachten die verzamelen om 13.15 uur aan het speelplein 'Levet Scone' .
Wandelgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: