zaterdag 25 december 2010

Kerstsfeer !


Zaterdag was de kerstmarkt een succes. Veel kinderen trotseerden de koude om mee te zingen, een kijkje te nemen of een kerststukje te kopen.Maandag was de jongste spruit van de klas jarig: Akira. We kregen iets te smullen en zongen ons liedje, mmmm. Het was ook een ideale dag om een sneeuwwandeling te maken met de sleeën. We genoten van het mooie landschap en ...het racen !



Deze week schreven we ook onze nieuwjaarsbrieven, oefende woordpakket 8 en leerden over het gemiddelde (passend met het rapport ) .

Woensdag speelden we als een echte toneelgroep ons kerstverhaal voor de 2 kleuterklassen van juf Magda en juf Leen. Iedereen zette zijn beste beentje voor , bracht vanalles mee en het werd heel knap gebracht.

We sloten de 'kortere' week af met een kerstfeestje waarbij enkele kinderen hun muziekinstrument bespeelden, we zelfgemaakte kerstkaarten uitdeelden , enkele spelletjes speelden en met heel de school samenkwamen voor een kerstmoment.
De juf wens iedereen nog een gezellig eindejaar en tot 2011 !
P.S. Niet vergeten aan de opa's en oma's te melden dat ze op 24 januari welkom zijn in onze klas voor de grootouderopenklasnamiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur.
kerstgroetjes,
juf Els

vrijdag 17 december 2010

proefjes klaar !


Maandag startten de proeven. Voor heel wat leerlingen een minder aangename week, alhoewel...De 4de klassers hebben er zich goed doorheen geworsteld en vandaag werd de laatste examendag extra beloond met ...een vers laagje sneeuw. Na het vrij kwartier mochten we dan ook 5 minuutjes langer genieten van het mooie uitzicht en ons uitleven.

We hadden ook één van onze jongsten die jarig was. Amber werd maandag 9 jaar en had lekkere zelfgemaakte cakejes mee.

Ondertussen zijn we al wat aan het repeteren voor ons kersttoneel dat we voor enkele kleuterklassen zullen opvoeren. We hebben de klas wat anders geschikt, zingen elke morgen kerstliedjes bij de adventskrans , kerstboom en kerststal en luisterden naar enkele kerstverhalen.
Bij juf Mieke werden hele mooie kerststukjes gemaakt die op de kerstmarkt verkocht zullen worden. De kinderen van het koor zullen ook wat kerstliedjes zingen.Duffel jullie maar goed in hoor morgen. Iedereen welkom op de kerstmarkt bij de stand van het koor XXL en onze school ! Je kan er ook lekker ajuinsoep verkrijgen en croque monsieurs.
Volgende week belooft ook een gezellige klasweek te worden !
sneeuwgroeten,
juf Els

vrijdag 10 december 2010

citroenlimonade maken ; santé !


Toen we dinsdag op school toekwamen zagen we dat ook de Sint iets in onze 'pantoffels' gelegd had; namelijk Geronimo Stiltonboeken (passend hé) en die zijn al gretig aan het rondgaan in de klas om gelezen te worden. We waren ook aan de herhalingenweek toe. Dat betekent; veel oefeningen maken, kortom hard werken... Gelukkig hadden we in de godsdienstles nog een leuke opdracht; namelijk van citroenen limonade maken. Dat paste als afsluit van ons thema 'conflicten' waarbij we leerden dat er met wat goede wil veel te bereiken valt, ook als eens iets misloopt. De limonade smaakte , al was hij wel wat aan de zure kant omdat enkelen hun suiker vergeten waren... Geen nood, we hebben alles opgedronken en geklonken op ' het goed oplossen van conflicten.
'

Er was ook weer fluojasjescontrole. Bijna alle leerlingen hadden hun fluojas aan en konden een stickertje kleven op de fluo-octopus !

Ondertussen staken we ook het tweede kaarsje op de adventskrans aan (mét de juiste kleuren, dankjewel Daphné) en hebben we de klas al wat in kerststemming omgetoverd . Sommigen brachten versiering mee voor onze echte kerstboom (dankjewel Renee)
Volgende week zijn er proefjes. Veel succes allemaal en aan de zieke; vlugge beterschap !
Probeer een planning te maken. Zorg er vooral voor goed uitgerust te zijn. Vroeg genoeg in bed is de boodschap ! Ontbijt ook voldoende en vergeet niet af en toe te bewegen !!!
herhalinggroeten,
juf Els

vrijdag 3 december 2010

Sint op school !


De kinderen van het klein gezang XXL hebben zondag mooie liedjes in de mis gezongen. Er waren ook heel wat grootouders aanwezig. Achteraf konden de leerlingen smullen van lekkere lasagne en spelletjes spelen uit de oude doos.
Op de laptop van de juf hebben de leerlingen hun stelwerkje 'Ik weet iets goeds van jou' online ingetikt en je kan het lezen (zie blogarchief november rechts) .
Tijdens het frisse sneeuwweer was er ook minder leuk nieuws. De oma van Andreas is gestorven en daarvoor hebben we speciaal een kaarsje laten branden bij Andreas.
Het afnemen van de leesniveaus was voor heel wat leerlingen een succes!! Sommigen zijn 1 of 2 , ja zelfs iemand 3 niveaus vooruit. Je ziet oefening baart kunst.

Bij juf Mieke werd er donderdag een lekkere Sint-mandarijnentaart klaargemaakt. Vandaag hebben we die geproefd en ja hoor ! Het smaakte !!!! We gaven ook een stukje aan de Sint.

Vandaag was die immers met heel wat Pieten voor een hele dag op onze school. Hij kwam toe in een caravan samen met clown Billy. We mochten om 10 uur ons spel met de Zwarte Pieten spelen . Na de middag was het nog eventjes met de hele school op de speelplaats samenkomen om onze 'schooldans' van Clown Billy aan de Sint te tonen. We kregen ook wat lekkers mee naar huis en in klas hebben we ons schoentje (pantoffel...) gezet. Wie weet....
Tot ...dinsdag !
Sinterklaasgroeten,
juf Els