vrijdag 25 maart 2011

Sneeuwwitje !


Zaterdag zwommen veel leerlingen mee met de zwemmarathon. We eindigden met onze school op de derde plaats. Ook woensdag was er een buitenschoolse activiteit waar heel wat 4de klassers hun beste beentje voorzetten. Zijn we op weg om sportactiefste klas te worden? Ik denk dat we kans maken...



Deze week hadden we twee tieners bij; Arne en Daphné. Deze verjaardagen werden weer passende gevierd en we werden ook weer getracteerd ! Smakelijk !
In wiskunde kwam er veel meetkunde aan bod; kenmerken van de driehoeken en het tangram.
We speelden ook het sprookje 'Sneeuwwitje' voor de kleuters van het 3de kleuter. Ze vonden het heel mooi .


In godsdienst hoorden we het verhaal verder van Honnête die in Burundi woont .Honnête betekent 'eerlijk'. We zochten ook de betekenis van onze eigen naam op en leerden dat de boeren daar samenwerken om zo betere opbrengst(en prijzen) te hebben .Dit thema sluit aan bij het 'broederlijk-delen'project van dit jaar. We hoorden ook over de schoolresultaten van Tumpa Dhara , het Indisch meisje dat door onze school gesponserd wordt. Volgende week kunnen de papa's en mama's een kopje koffie of chocomelk drinken na schooltijd ten voordele van het sponsermeisje.
dansgroeten,
juf Els

vrijdag 18 maart 2011

Boeken !


Omdat Jasmine jarig was in de vakantie, hebben we dat op maandag gevierd met ons liedje , wensen ,kroon en iets lekkers waarop we getracteerd werden.
We brandden ook een kaarsje voor Siepe , het broertje van Liede( 2de kl) en Tiebe (peuters) die overleden is. Sommige leerlingen schreven ook iets in het rouwboek.

Naar aanleiding van de jeugdboekenweek werken we in de werolessen rond 'boeken' . We leerden over schrijvers en hoe hun idee uiteindelijk een boek wordt.In een passende volgorde zetten bleek niet zo eenvoudig. Op woensdag mochten we naar de Bunder om te luisteren naar een echte schrijfster van jeugdboeken; Marijke Umans. Het was interessant en boeiend om naar haar te luisteren. We krijgen al zin om 'Wiebelkont' of 'Taterwater' te lezen ! (wat toch ook wel de bedoeling is).

Ondertussen oefenen we ook aan ons toneel 'Sneeuwwitje ' dat we volgende dinsdag zullen opvoeren voor het derde kleuter.
Vandaag was er maandopening met de hele school waarbij 'beleefdheid' een actiepuntje wordt.
Morgen zwemmen meer dan de helft van de klasgenoten mee met de zwemmarathon ; veel zwemgenot gewenst ! Supporters zijn natuurlijk ook welkom !
zwemgroeten,
juf Els

vrijdag 4 maart 2011

carnaval !


Na het schoolfeest kregen we heel veel complimenten met ons geslaagd optreden. Dat deed deugd ! De maandag zag ik nog stralende gezichten van trotse leerlingen, en terecht hé !
We sloten ons wero-thema 'voeding' af met een bezoek aan de supermarkt waar we in groepjes prijsbewuste inkopen deden om de volgende dag te kunnen 'kokerellen.' Het fruitig aperitiefje smaakte en de toastjes waren heerlijk en gezond. Ook de croque-monsieurtjes en -madammekes lustten de 4de klassers gretig . Als dessertje hadden we nog een lekker gezonde banana-shake

Clément werd 10 jaar en dat werd passend gevierd en de zelfgemaakte wafeltjes smaakten.
Tijdens de spellinglessen hebben we de werkwoorden weer wat opgefrist en in wiskunde kwam de deelbaarheid van getallen aan bod. We leerden ook op de computer een mailtje versturen en zagen het verschil tussen gelijkvormigheid en niet.
De week werd afgesloten met het carnavalfeest , waar we in de voormiddag muzisch in klas allerlei activiteiten deden; creatief schrijven, bewegingsexpressie waarin het 'improviseren' centraal stond, en jabbertalk !! Alle kinderen waren leuk , grappig of origineel verkleed . In de namiddag mochten we kijken naar de trucjes van een goochelaar en die waren verbazingwekkend ! We kregen nog een wafel en veel te vlug was de dag om .

Tijd voor vakantie ; dat zal voor iedere 4de klasser eens deugd doen, en ook voor de juf !
carnavalgroeten ,
juf Els