vrijdag 18 maart 2011

Boeken !


Omdat Jasmine jarig was in de vakantie, hebben we dat op maandag gevierd met ons liedje , wensen ,kroon en iets lekkers waarop we getracteerd werden.
We brandden ook een kaarsje voor Siepe , het broertje van Liede( 2de kl) en Tiebe (peuters) die overleden is. Sommige leerlingen schreven ook iets in het rouwboek.

Naar aanleiding van de jeugdboekenweek werken we in de werolessen rond 'boeken' . We leerden over schrijvers en hoe hun idee uiteindelijk een boek wordt.In een passende volgorde zetten bleek niet zo eenvoudig. Op woensdag mochten we naar de Bunder om te luisteren naar een echte schrijfster van jeugdboeken; Marijke Umans. Het was interessant en boeiend om naar haar te luisteren. We krijgen al zin om 'Wiebelkont' of 'Taterwater' te lezen ! (wat toch ook wel de bedoeling is).

Ondertussen oefenen we ook aan ons toneel 'Sneeuwwitje ' dat we volgende dinsdag zullen opvoeren voor het derde kleuter.
Vandaag was er maandopening met de hele school waarbij 'beleefdheid' een actiepuntje wordt.
Morgen zwemmen meer dan de helft van de klasgenoten mee met de zwemmarathon ; veel zwemgenot gewenst ! Supporters zijn natuurlijk ook welkom !
zwemgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: