vrijdag 4 maart 2011

carnaval !


Na het schoolfeest kregen we heel veel complimenten met ons geslaagd optreden. Dat deed deugd ! De maandag zag ik nog stralende gezichten van trotse leerlingen, en terecht hé !
We sloten ons wero-thema 'voeding' af met een bezoek aan de supermarkt waar we in groepjes prijsbewuste inkopen deden om de volgende dag te kunnen 'kokerellen.' Het fruitig aperitiefje smaakte en de toastjes waren heerlijk en gezond. Ook de croque-monsieurtjes en -madammekes lustten de 4de klassers gretig . Als dessertje hadden we nog een lekker gezonde banana-shake

Clément werd 10 jaar en dat werd passend gevierd en de zelfgemaakte wafeltjes smaakten.
Tijdens de spellinglessen hebben we de werkwoorden weer wat opgefrist en in wiskunde kwam de deelbaarheid van getallen aan bod. We leerden ook op de computer een mailtje versturen en zagen het verschil tussen gelijkvormigheid en niet.
De week werd afgesloten met het carnavalfeest , waar we in de voormiddag muzisch in klas allerlei activiteiten deden; creatief schrijven, bewegingsexpressie waarin het 'improviseren' centraal stond, en jabbertalk !! Alle kinderen waren leuk , grappig of origineel verkleed . In de namiddag mochten we kijken naar de trucjes van een goochelaar en die waren verbazingwekkend ! We kregen nog een wafel en veel te vlug was de dag om .

Tijd voor vakantie ; dat zal voor iedere 4de klasser eens deugd doen, en ook voor de juf !
carnavalgroeten ,
juf Els

Geen opmerkingen: