vrijdag 27 mei 2011

fietsmarathon!






De fietsmarathon was een erg sportief succes. Heel wat klasgenootjes (18) legden toertjes met de fiets af en veel leerlingen behaalden zelfs hun medaille van 100 km ! Bovendien was het voor onze school een echte overwinning : meest km: 22 000 km en meest deelnemers: meer dan 300 . We behaalden ook de prijs van mooist verklede groep en origineelste voertuig. Dankjewel meester Geert voor het werk aan de piratenboten en dankjewel aan de piraatjes Renée en Chiel- Jan voor hun mooie outfit.


Ons werothema 'verkeer' past uiteraard hierbij en we keken naar de onderdelen van de fiets en leren over veiligheid in het verkeer als fietser en voetganger.

Deze week werd er ook dapper gewerkt in klas. De wiskundeleerstof zit erop en we zijn al aan de herhalingsoefeningen. De woordpakketten zijn ook klaar en bij taal raken we ook al aan de laatste thema's . De eindspurt kan beginnen.

In de muzische lessen leerden we over emoties en de best passende manier van zitten (tegenover, of achter, of naast, of...)



Aan de kinderen van het klein gezang XXL, nog een toffe ,spetterende ,waterfundag morgen.

Watergroeten,

juf Els










vrijdag 20 mei 2011

Ambassadeurs van de goed vis!









We speelden het visspel, maakten een slogan in groepjes en kozen er de beste uit om mee te dingen naar het diploma van 'ambassadeur van de goede vis', een initiatief van de dienst natuur- en milieudeucatie West-Vlaanderen. Dit is onze slogan:
Vissen hebben wel geen échte snater,
maar ze schreeuwen toch om proper water.
Dit past perfect in ons werothema' water'.
In de muzische lessen schreven we een miniscenario, die we dan in groepjes uitbeeldden en waar we nog een stripverhaal van zullen maken.

De AVI-leesniveaus werden afgenomen en elke leerling die nog geen niveau 9 haalde werd getest, en alle 4de klassers maakten een sprong (soms zelf 3) vooruit. Goed zo, allemaal !
Vandaag verzorgden we samen met het 1ste lj. B de maandopening voor de hele school. We hadden het over de veiligheid tijdens het fietsen, met de fietsmarathon in het vooruitzicht ideaal !


Ik wens nog iedereen een sportief fietsmarathonweekend !! Tot op of rond het parcour !


piratengroeten,
juf Els

zaterdag 14 mei 2011

optreden koor: Klein Gezang XXL




Naar aanleiding van ons werothema 'water' trokken we naar de beek om eens een kijkje hoe het gesteld is in en rond de Passendaalsebeek met de natuur. We zagen positieve en negatieve elementen en leerden ook allerlei termen i.v.m de rivier en haar verloop. In klas ontdekten we ook door allerlei proefjes heel wat eigenschappen van water.

Heel wat leerlingen kwamen ook aan de beurt met hun spreekoefening en we staken weer heel wat op van elkaar.


De week werd afgesloten met een optreden van het 'Klein gezang XXL' en het was weer echt de moeite. De leerlingen zongen en dansten dat het een lieve lust was en de papa's ,mama's en grootouders konden genieten van de aperitief, de show en een lekker bord kip of beenham met als dessert 'coupe aardbei'. Dankjewel meester Geert en juf Claudine om dit allemaal te realiseren voor 'de kids' en hun 'genietende' ouders.
Aan de kids; geef er vanavond maar weer zo'n lap op ! De juf komt weer eens supporteren en dat kan nu dubbel en dik met haar 'fan-tas' (tische tas) !!

XXL-groeten,
juf Els

vrijdag 6 mei 2011

Luc Depondt op bezoek !



Op maandag kregen we bezoek van de schrijver Luc Depondt . Hij vertelde kort wat uit zijn dichtbundels en liet ons ook ritmisch meezeggen.

We vierden twee jarigen; Xander en Axelle werden 10 jaar en hielpen meebakken om ons te tracteren. Mmmmm...
We luisterden weer naar enkele spreekbeurten, leerden over de cirkel, woordpakket 18, ...
Op woensdagnamiddag trokken we onder een stralende zon richting Langemark met heel wat sportievelingen; Xander, Reneé, Nelle, Laurens, Arne, Elian, Edith, Akira , Jason, Clement en de juf gaven het beste van zichzelf en deden dat allemaal uitstekend ; iedereen bereikte de eindstreep en het ijsje achteraf was dubbel en dik verdiend !Proficiat allemaal !!!


Vandaag kwamen we met de school samen tijdens de maandopening en stonden we per klas eens stil bij ; afspraken op de speelplaats, rijen, gangen,... Dat wordt wel een interessant werkpuntje !Deze morgen schreven we ook onze naam op een grote kaart voor Chelsey uit het 2de lj. en we duimen voor een vlugge beterschap.
Bij juf Mieke werd een geschenkje voor moederdag gemaakt. De mama's zijn misschien al even nieuwsgierig als de juf naar het resultaat... Hierbij ook een dikke proficiat aan alle mama's zondag met moederdag . En vierdeklassers...vergeet hen niet te verwennen !
moederdaggroeten,
juf Els