vrijdag 30 september 2011

Matilda.







De laatste week van september vloog voorbij , we hadden heel wat te doen en werkten extra flink na onze vrije kermismaandag. We maakten onze eerste grote wiskundetoets en dat viel aardig mee. Bij het verbeteren werd het 'tutorsysteem' gehanteerd, waarbij er enkele extra juffen en meesters werden aangesteld om elkaar te helpen verbeteren.We probeerden vandaag ook van verschillende voorwerpen te schatten of ze meer of minder dan 1kg of een halve kg wogen.

Ons eerste werothema is afgelopen en we leren nu alles in stapjes via onze studiewijzer. Spelling blijkt voor enkele leerlingen toch wel een zware dobber en daar dient nog wat flink te worden getraind aan de woordpakketten en ander spellinglessen. We werkten ook weer in hoekenwerk en kregen vandaag een kwartiertje zandbaktijd als beloning voor het stil in de rij staan en ordevol naar boven te stappen.
Slechts enkele leerlingen kregen een paar minuutjes 'wachttijd'. Voor volgende maand is ons weer iets leuks beloofd; een vrij kwartier op vrijdagnamiddag. De leerlingen zijn alvast van plan extra hun best te doen...


Juf vertelde ook weer voor uit het boek van Roald Dahl; Matilda want op vrijdagnamiddag is het voorleeskwartier.

zonnige zandbakgroeten,

juf Els

vrijdag 23 september 2011

Pairi Daiza !









Donderdag vierden we de verjaardag van Baptist. Hij bracht wat lekkers mee ! (De juf kan het weten want ze is 's avonds nog speciaal teruggekeerd naar school om het te proeven!) Voor de rest werkten we onze kortere lesweek hard want er stond een schoolreis gepland naar Wallonië. Dat hadden we ondertussen in de atlas opgezocht en op de site van Pairi Daizi vonden we ook informatie over het park en de treinreis.

Vandaag was het dan zover ; de zon was van de partij en we genoten van de roofvogelshow, de aapjes , de olifantenkunstjes, de chinese en indische tuinen , de speeltuin, de lange loopbrug,... en dan vergeet ik nog heel wat te vermelden.

Het was een vermoeiende , maar boeiende dag. De juf is heel tevreden over de dag, hopelijk de leerlingen ook !Meer foto's over deze leerrijke dag kan je bij foto's (4de lj.) bekijken.
De juf wenst iedereen nog een mooi ,verlengd en zonnig kermisweekend !



groeten uit Pairi Daiza,
juf Els

vrijdag 16 september 2011

een winderige leerwandeling door Moorslede !








Maandag verkenden we onze eigen gemeente en trotseerden het winderige weer om kennis te maken met de verschillende gebieden, de standbeelden, het gemeentehuis en nog heel wat...
Jana was de volgende jarige en we werden getracteerd op wat lekkers !
We herhaalden de verschillende cijferbewerkingen en het kloklezen werd geoefend.


Dinsdag kwamen we samen met het 2de en 3de leerjaar en via een puzzel kwamen we te weten waar de schoolreis volgende week vrijdag naartoe gaat; namelijk Paira Daiza.De 'poetsmadammen' kwamen weer een kijkje nemen in de toiletten en we kregen ons kaartje om te polsen of we wel voldoende onze fluojassen dragen. Tot nu toe doen alle vierdeklassers erg hun best.

Deze avond was er de eerste buitenschoolse sportactiviteit; namelijk de stratenloop in Dadizele. Tijdens een prachtig weertje liepen de volgende dappere vierdeklassers hun wedstrijd voortreffelijk; Sofie, Jade, Katelijne, Ruben, Tjörven en Tine .Lies en Aiko zetten hun beste beentje voor tijdens de jogging. En de juf zag dat het goed was; een dikke pluim allemaal !

Moorsleedse groeten,
juf Els

vrijdag 9 september 2011

Juf Fabienne jarig !







Ja, ja op dinsdag kreeg onze juf Fabienne een nieuwe voordeur. Ze werd 40 jaar en dat werd extra gevierd met de hele school. De vierdeklassers werden niet vergeten en kregen iets lekkers. Proficiat juf Fabienne en dankjewel !

Deze week maakten we kennis met ons eerste woordpakket, ons eerste contractwerk...We startten met ons eerste werothema uit de nieuwe methode'Mundo'; welkom in mijn gemeente. In groepjes zochten we op op het plan van Moorslede.
In de eerste les meten werkten we ook in groepjes om de lengtematen te herhalen. Met meetlinten en latten gingen we aan de slag om onze hoofdomtrek, de voeten, de vensters...te meten.

Bij juf Fabienne maakten we de eerste knutselwerkjes 'Kronkels' en we probeerden een lijngedicht te schrijven. Dat bleek iets moeilijker dan ons 'zelfportret'.Vandaag trokken we met heel de lager school naar de kerk voor een startviering rond ons jaarthema 'Op stap'.

De eerste volle week vlogen we er dus goed in.

Voor de kinderen van het koor ''t Klein gezang XXL'; een leuke startdag gewenst !!!

verjaardaggroeten,
juf Els

vrijdag 2 september 2011

Op stap...met een rugzak vol !






1september is voorbij . We zijn goed gestart ! 's Morgens werden de ouders een kopje koffie aangeboden door de oudervereniging en de leerlingen kregen als verwelkoming een kaartje om aan de schooltas te hangen en daarop stond een rugzak. Dit had natuurlijk te maken met ons jaarthema 'Op stap' .

In de namiddag werd dat duidelijk aan de hand van een toneeltje tijdens de maandopening. Er werd ook veel aandacht besteed aan orde en netheid want dit jaar staat ook dit centraal. Het vernieuwde sanitair blok was op de valreep klaar en we konden al gebruik maken van de de propere nieuwe toiletten. Enkele ludieke WC-madammetjes (of herkenden we ze van ergens ??) maakten ons wat wegwijs erin. Hopelijk houden we ons aan al die regels zodat het voor iedereen net en aangenaam blijft.

We hadden al een eerste jarige in de klas. Tjorven tracteerde iedereen en we leerden het verjaardagslied aan en maakten een kaart.In die twee klasdagen hebben we al met veel dingen in klas kennis gemaakt , zodat we volgende week er flink kunnen invliegen. Vandaag probeerden we zelfs al 'rekentaal' onder de knie te hebben.
Ik wens iedereen nog eens een fijn en leerrijk schooljaar toe !
startgroeten,
juf Els