vrijdag 30 september 2011

Matilda.







De laatste week van september vloog voorbij , we hadden heel wat te doen en werkten extra flink na onze vrije kermismaandag. We maakten onze eerste grote wiskundetoets en dat viel aardig mee. Bij het verbeteren werd het 'tutorsysteem' gehanteerd, waarbij er enkele extra juffen en meesters werden aangesteld om elkaar te helpen verbeteren.We probeerden vandaag ook van verschillende voorwerpen te schatten of ze meer of minder dan 1kg of een halve kg wogen.

Ons eerste werothema is afgelopen en we leren nu alles in stapjes via onze studiewijzer. Spelling blijkt voor enkele leerlingen toch wel een zware dobber en daar dient nog wat flink te worden getraind aan de woordpakketten en ander spellinglessen. We werkten ook weer in hoekenwerk en kregen vandaag een kwartiertje zandbaktijd als beloning voor het stil in de rij staan en ordevol naar boven te stappen.
Slechts enkele leerlingen kregen een paar minuutjes 'wachttijd'. Voor volgende maand is ons weer iets leuks beloofd; een vrij kwartier op vrijdagnamiddag. De leerlingen zijn alvast van plan extra hun best te doen...


Juf vertelde ook weer voor uit het boek van Roald Dahl; Matilda want op vrijdagnamiddag is het voorleeskwartier.

zonnige zandbakgroeten,

juf Els

Geen opmerkingen: