vrijdag 28 oktober 2011

kledij door de eeuwen heen.







Aiko werd deze week 9 jaar. Dat vierden we met lekkere zelfgebakken wafeltjes. Tijdens ons werothema leerden we over de school, vrije tijd, eten, wonen, werken,vrije tijd en kledij 'door de eeuwen heen' . Vandaag hadden een 9tal leerlingen zich verkleed in een persoon uit een bepaalde periode in de geschiedenis ; heel tof en herkenbaar.

Zo waren er Romeinen, jonkvrouwen , werkvrouwen uit de 14de en 19de eeuw en zelf iemand uit de 5de eeuw voor Christus. We namen de proef op de som en trokken naar klas 4b om eens te testen of ze wisten in welke 'eeuw ' we verkleed waren , en...we waren blijkbaar goed herkenbaar.In de namiddag verdiepten we ons in groepjes over de geschiedenis van de aardappel.

We zijn ook al enkele weken gestart met de tafelgroepjes, een klasoverschrijdende activiteit tussen 3de,4dede,5de en 6de lj. waar iedereen op zijn niveau oefent aan de tafels en vooral aan ...het tempo !
Vandaag kregen de leerlingen een extra vrij kwartier omdat ze goed blijven zorgen dat het naar boven en de rijen ordevol verlopen. De rapporten werden ook uitgedeeld en hopelijk kan iedereen er zich mee verzoenen. In sociale vaardigheden leerden we dat er 8 soorten slimheden bestaan, die jammergenoeg niet allemaal in punten uitgedrukt op een rapport staan. We leerden ook dat er om te slagen en gelukkig te zijn in wat je later wil doen vooral 'inzet' en 'motivatie' nodig is.
Verder wens ik nog iedereen een deugddoende vakantie. Jullie hebben het allemaal verdiend.
Voor de koorleden XXL; een toffe halloweendag maandag en aan al de sportieve lopers; tot zondag !!!

herfstgroeten,

juf Els

vrijdag 21 oktober 2011

afscheid van juf Magda .






Katelijne kwam vorige week uit de bus als winnares van de affiche-wedstrijd van de Happy -Days. We moesten haar echter deze week missen omdat haar amandelen verwijderd werden. Hopelijk tot gauw, Katelijne.Ons godsdienstthema over Mozes loopt ten einde en iedereen luisterde aandachtig naar dit boeiende verhaal.Maandag trokken we naar de bibliotheek om onze boeken in te wisselen. We leerden ook het nieuwe scansysteem waarbij we nu zelf aan de automaat kunnen de boeken ontlenen of verlengen. Vanaf nu wordt ook wat extra aandacht besteed aan het lezen, zowel stil als hardop. We lazen in niveaugroepjes, zoals elke week , maar zullen nu ook thuis voor 5 weken het hardop lezen wat proberen op te krikken.

Deze week oefenden we ook elke dag het snelrekenen. Op donderdag werd de verjaardag van Matthijs gevierd. Die dag pikten de leerlingen ook een voorstelling in de Bunder mee.Vandaag stonden 3 toetsen op het programma . Met het rapport in het vooruitzich , hebben we er maandag ook nog een tweetal voor de boeg. Deze morgen hadden ook heel wat leerlingen hun uniform aan want het was dag van de jeugdbeweging.

Vandaag vierden we ook het afscheid van juf Magda. We zongen met heel de school een lied (juf Magda(niet mega mindy) is de superheld en gaven haar ook een boek met per klas een werkje in. Daarin prijkten ook de vlinders van 4A.
leesgroeten,
juf Els

vrijdag 14 oktober 2011

Black and white !









9 leerlingen en de juf stapten zaterdag mee met de wandeltocht. De juf begint al te geloven dat ze dan toch met een sportieve klas van doen heeft !Benieuwd of de kinderen dat zullen volhouden !!

Op maandag hebben we onze kaartjes ter gelegenheid van de dag van de zorgzame buurt afgegeven in de schoolomgeving bij de mensen die thuis waren.We oefenden ook wat extra onze spelling via 'Bingel'.Vandaag was Vic de jarige van de dag . Zingen en lekker smullen was dus de boodschap.

Vandaag waren ook veel leerlingen in 'zwart en wit' gekleed, ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Happy Days en speciaal voor 'hun 'kidsfuif natuurlijk. Het was een gezellige bedoening die mooi werd afgesloten met het oplaten van 'zwart-wit'ballonnen die naar ...het westen vlogen.

De oudervereniging heeft weer heel wat moeite gedaan om ook de fuif van de ouders morgen heel mooi 'black and white' in te kaderen. Chapeau voor het vele werk en de creativiteit !!! En voor de papa's en mama's een reuzetoffe Happy Days-avond toegewenst !!!Dankjewel in elk geval voor jullie aanwezigheid.
wit-en-zwarte-groeten,
juf Els

vrijdag 7 oktober 2011

Zorgzame buurt !






Deze week hebben we het in de werolessen gehad over 'zorgzame buurt' . Dit naar aanleiding van de dag van de chronisch zieke mensen op 9 november. We hoorden elke dag een stukje van het verhaal van 'opa Hugo' en werkten dan in groepjes aan een kruiswoordraadsel en maakten zo kennis met nieuwe woorden als 'mantelzorg'.

We kleurden onze affiche wat in en maakten een kaartje dat we maandag zullen bezorgen aan de mensen uit de schoolbuurt. Dit thema was op sociaal vlak ook heel interessant. Bovendien werkten we vaak in groepjes en waren om buurt eens 'leeuw'(leider) en 'kameel' (volger). Dat vlotte aardig want iedereen werkte goed mee.

Woensdag zongen we voor Renée want ze was jarig en bracht wat lekkers mee. Ze mocht ook weer een zelfgemaakte kaart uit de doos trekken.
Aan alle wandelaars een 'droge' zaterdag gewenst !
zorgzame groeten,
juf Els