vrijdag 17 februari 2012

carnaval !


8 leerlingen en de juf trotseerden het frisse weer om zondag deel te nemen aan de loopcross in Dadizele.Iedereen kwam goed aan(proficiat hoor, zo ben je zeker voor al degene die niet deelnamen) en de deelnemers vertrokken met een gezonde fruitmand huiswaarts. Over gezondheid gesproken, daar hadden we het ook over in de werolessen deze week.We leerden welke producten niet gezond zijn en waarom en wat ons lichaam juist wel nodig heeft.We maakten kennis met de voedingsdriehoek en speelden het gezelschapsspel 'Eet je fit ' waarbij we ondervonden dat goed eten en bewegen samengaan.

Donderdag vierden we ook de verjaardag van Julie die in de vakantie jarig is en de zelfgemaakte cupcakes smaakten heerlijk. Als afsluit voor de vakantie was er carnavalfeest. Verkleed stapten we naar klas en en stonden heel wat muzische activiteiten op het programma.In de namiddag waagden we ons aan het 'chaosspel' waarbij we opdrachten in groep uitvoerden en zo 8 ballonnen inkleurden.

Ik wens iedereen nog een deugddoende vakantie. Na de vele nieuwe leerstof om te verwerken , zijn de leerlingen er zeker aan toe. En de juf ook...(wachtend op een goed werkende computer)
carnavalgroeten,
juf Els

vrijdag 10 februari 2012

Frisse week !



Met wat vertraging (computerproblemen), hier het verslagje van onze voorbije week. We vierden onze eerste tiener uit de vierde klas dit schooljaar; Ruben en konden smullen van iets lekkers.In godsienst zochten we iets op in groepjes over gekende figuren die zich tijdens hun leven verzet hebben tegen onrecht, racisme, kindsoldaten...zoals Marten Luther King, Nelson Mandela,Els de Timmerman,...

Tussen de vele proefjes en LVS-toetsen door , was er wat tijd om muzisch bezig te zijn; vooral het dramatiseren stond centraal. We improviseerden met bewegingen (Ali Baba en de veertig rovers) , bewegingsexpressie (trekkers met rugzak) en brachten per twee een korte dramatisatie (wie, wat , waar). Dit alles was een goede voorbereiding om te starten met de rolverdeling van ons sprookje: De rijke Bramenplukker.Vandaag maakten de leerlingen op de speelplaats nog een sneeuwman met de overgebleven sneeuw .Creatief hé?

Voor de lopers zondag; duffel je maar goed in, met veel laagjes en probeer vlak voor de start nog een jas of trui aan iemand af te geven , om die achteraf weer vlug aan te trekken.
frisse groeten,
juf Els

vrijdag 3 februari 2012

In vuur en vlam !


'In vuur en vlam' was de titel van het kooroptreden Klein Gezang XXL. Wel , de juf en vele ouders en grootouders stonden in vuur en vlam van het optreden van de kinderen. Het was genieten , vooral van zoveel 4deklassers die hiertoe hun steentje bijdroegen.
Eindelijk, we zijn gestart met de kommagetallen en dat lukt bij de meesten héél goed.

Het wero-thema 'Niet alle natuur leeft' vordert ook goed. Na de proefjes (experimenteren zoals echte wetenschappers)leerden we dat de aarde draait rond haar eigen as(in 1 dag) en rond de zon(in 1 jaar). We maakten kennis met het weerhuisje en volgden het weer (waauw juist zo koud !!) een week lang. We hadden het over de kringloop van het water en dat werd nog eens duidelijk gemaakt met een waterkoker en spiegel in de klas.

Deze week was iedereen telkens in orde met agenda, huiswerk ,...kortom met alles ! suuuuper !!!!!Dat verdiende een extra sticker !!

Voor de kinderen (en ouders) die dat tof vinden, veel sneeuwpret gewenst dit weekend.
Sneeuwgroeten,
juf Els