vrijdag 10 februari 2012

Frisse week !



Met wat vertraging (computerproblemen), hier het verslagje van onze voorbije week. We vierden onze eerste tiener uit de vierde klas dit schooljaar; Ruben en konden smullen van iets lekkers.In godsienst zochten we iets op in groepjes over gekende figuren die zich tijdens hun leven verzet hebben tegen onrecht, racisme, kindsoldaten...zoals Marten Luther King, Nelson Mandela,Els de Timmerman,...

Tussen de vele proefjes en LVS-toetsen door , was er wat tijd om muzisch bezig te zijn; vooral het dramatiseren stond centraal. We improviseerden met bewegingen (Ali Baba en de veertig rovers) , bewegingsexpressie (trekkers met rugzak) en brachten per twee een korte dramatisatie (wie, wat , waar). Dit alles was een goede voorbereiding om te starten met de rolverdeling van ons sprookje: De rijke Bramenplukker.Vandaag maakten de leerlingen op de speelplaats nog een sneeuwman met de overgebleven sneeuw .Creatief hé?

Voor de lopers zondag; duffel je maar goed in, met veel laagjes en probeer vlak voor de start nog een jas of trui aan iemand af te geven , om die achteraf weer vlug aan te trekken.
frisse groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: