vrijdag 16 november 2012

hoekenwerk

 In de godsdienstles hadden we het over 'conflicten' en het ontstaan ervan probeerden we in groepjes in een vloergesprek op papier te zetten.
Tijdens de les muzische trokken we 'op expeditie' en in groepjes speelden we een situatie na waarbij het groter maken  van bewegingen centraal stond. In de komende weken zullen we ons stukje 'dramatisch spel' dan voor de klas brengen, zonder woorden.
In heel wat dingen raken we nu echt wel 'geroutineerd' , zoals ons hoekenwerk, waarbij we elke week doorschuiven en zo in een andere hoek terechtkomen.
In ons taalthema was het vooral 'computeren' geblazen, waarbij heel wat interessante gesprekjes over internet en het wel of niet veilig gebruik aan bod kwamen. Zo leerden we ook e-mail taal, weten we wat chatten is en wat de voor- of nadelen zijn.
De blaadjes voor de tekenwedstrijd werden uitgedeeld, want deze maand staat 'beeldknap' in de kijker. Bij sociale opvoeding staan de bever en de poes centraal en dat hebben de leerlingen aan den lijve ondervonden toen er opeens 'bankcontrole' was en bleek wie zorgzaam met materiaal kan omgaan zoals een bever. Hier is wel nog wat werk aan de winkel...Genieten zoals een poes, dat zien de vierdeklassers wel meer zitten ...
Tijdens de wiskundelessen leerden we over de millimeter en milliliter en dankzij het spuitje van Annelyn konden we de ml (een grote regendruppel) voelen !!
Veel plezier morgen aan de koorleden van ons Klein Gezang XXl met 'kat en kwaad'
Bevergroeten,
juf Els








Geen opmerkingen: