vrijdag 21 december 2012

Bijna Kerstmis


De koorleden van het Klein Gezang XXl beleven drukke tijden. Vorige week traden ze op tijdens de kerstmarkt en dit weekend nodigen ze de grootouders uit op zondagnamiddag en sluiten af met een viering in de kerk om 17.00 uur. De juf geniet telkens mee van hun mooie optredens !
Maandag kregen we te horen dat de mama van juf Heidi overleden was. We stonden daar even bij een kaarsje bij stil en wensen haar veel moed in deze moeilijke tijd.
We oefenden ons kersttoneeltje en de klas van juf Leen kwam kijken. De vierdeklassers deden het uitstekend, de rollen waren prima gekend, blijkbaar zit er toch wel toneeltalent in deze klas !
De rapporten werden op donderdag uitgedeeld en hopelijk kan iedereen er zich mee verzoenen .
Wat vliegt de tijd. Vandaag sloten we dit trimester af met een knabbeltje en drankje van de juf, een kerstkaart,een knutselactiviteit en een mooie kerstviering met de lagere school !Daarin kwam Charles als winnaar van onze klas uit de bus met zijn ingezonden tekening van de tekenwedstrijd. Ook woensdag werd Charles in de bloemetjes gezet, want juf had pas ontdekt dat hij haar 500 ste leerling was. Dat verdiende een lolly en...3 kussen van de juf! Jaja, wat vliegt de tijd.
Aan allen een vreugdevol Kerstmis en een gezond 2013 gewenst !!!!
kerstgroeten,
juf Els

vrijdag 14 december 2012

citroenlimonade en veel jarigen !

 December is de maand van de jarigen.4 leerlingen vierden hun verjaardag en dat was smullen en zingen geblazen. De klas werd ook 2 Geronimo Stilton boeken rijker ! Leuk!
 Als afsluit van ons godsdiensthema rond 'conflicten' maakten we van citroenen lekkere limonade. Dat was tof als afwisseling van de vele proefjes die deze week gemaakt werden. Vandaag klonk dan ook een luide 'YES!' na de laatste proef.

Donderdag kwamen er helpende handen in de klas tijdens de les van juf Heidi waarbij er genaaid en geknutseld werd rond Kerstmis met heel mooie resultaten.  

Vandaag zijn we gestart met ons kersttoneeltje.Morgen is er kerstmarkt en de kinderen van het klein gezang XXL treden op in de buurt van Godecor. Hopelijk valt het weer mee en zijn er veel sympathisanten rond 19.00 uur. 'k Zou zeggen; allen daarheen !
limonadegroeten,
juf Els


vrijdag 7 december 2012

Sint en veel Pieten !

Op maandag kwam de Sint en 6 ! zwarte Pieten naar onze school. Ze trotseerden het slechte weer met paard en koets en waren wat vroeger zodat we hun entree misten, maar geen nood , na het vrij kwartier was er in de gymzaal voor het lager tijd voorzien om de 'luie' zwarte Pieten wat frisser te maken en ...dat lukte. Op het einde van de dag aanschouwden we de stoere Pieten op het dak van onze  school !! Op zijn verjaardag zelf bracht de Sint ook een fototoestel, playmais en stickers voor de klas. Dankjewel hoor !!
Als afsluit van ons thema rond voeding gingen we zelf aan het kokerellen en maakten we een gezond en lekker menu in groepjes.Tussen al dat herhalen door was dat een leuke afwisseling.
We zijn ook de advent gestart, het eerste kaarsje van de adventskrans staken we aan en samen met juf Heidi hadden de leerlingen een toneeltje voorbereid over Robby en welzijnszorg dat vandaag aan de hele lagere school voorgesteld werd.Volgende week starten de proeven. Denk aan ons laatste werothema 'leren leren' waarbij het belangrijk is op korte tijd proberen aandachtig te werken en te zorgen dat er tijd over is om vooral te bewegen. Denk er ook aan ; voldoende nachtrust is heel belangrijk.

Sintgroeten,
juf Els