vrijdag 1 maart 2013

Daniel uit Oeganda

Vorige week vrijdag maakten we kennis met Daniel  en zijn gezin. Dat was de aanzet om nu vijf weken lang te werken rond de campagne van broederlijk delen, waarbij we kennis maken met het land Oeganda. Deze week zochten we gelijkenissen en verschillen tussen ons en Daniel,maakten we een klasvlag en  zochten woorden die we belangrijk vinden. Als top drie van de klas kwam uit de bus; familie, vrienden en liefde; als dat niet mooi is.


De oppervlaktematen werden uitgebreid met m². Die tekenden we op verschillende manieren op de speelplaats.
In de muzische lessen speelden we een poppenspel met eigen gemaakte poppen op een stokje.
Groepswerk stond centraal tijdens ons werothema 'Tijd voor ons land'. Dat bleek niet altijd zo gemakkelijk. We zochten op over de oorlogen, Ambiorix en over de Noormannen.

Op de lege stoel probeerden we te achterhalen over welke koning van ons land de juf het had.
Vandaag werden de rapporten uitgedeeld en zijn we weer verhuisd. We zaten nu al bij heel wat kinderen van de klas en aangezien we heel regelmatig verhuizen (om de 10 schooldagen) zullen we bij iedereen minstens 1 keer gezeten hebben dit schooljaar.Dit is ideaal om eens met iedereen rekening te leren houden en wat verdraagzaam proberen te zijn. Soms is op dit gebied wel nog wat werk aan de winkel.Dit ondervond de juf ook na een gymles in de sporthal (juf Marianne was ziek ) toen er na een tussen-twee-vuren-spel blijkbaar heel wat niet tegen hun verlies kunnen (of dat denken van anderen)
Vandaag is het complimentjesdag; een complimentje aan alle papa's, mama's of grootouders die af en toe de moeite doen om eens naar de weblog van de klas te kijken. Dankjewel!
Ook een dankjewel aan de leerlingen die het zien zitten om zondag naar de schoolmis te komen om 10.00 uur in de kerk.Āµ

Oegandeese groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: