vrijdag 28 juni 2013

laatste superleuke schoolweek !

Maandag trokken we met z'n allen te voet naar Ledegem voor de jaarlijkse gordel. We pikten een theaterstukje mee en luisterden naar een optreden bij de Bunder. 
We vierden ook in de loop van de week de vier jarigen die op dezelfde dag jarig zijn; Liam, Tomaz,Selina en Elien. De laatste kaartjes werden uitgedeeld en er we werden weer telkens verwend.


De klas werd gretig gepoetst en tussendoor speelden we enkele spelletjes.Woensdag was er de finale van de champion league en kregen we te horen dat wij sportactiefste klas zijn.Jajaja, we zijn er maar weer in geslaagd met de vierde klas. Proficiat !!!!! Ook een dikke proficiat aan Elien die aan alles deelnam en aan Jasper en Jonas die ook een beker verdienden voor hun sportieve inzet.




Vandaag werd afscheid genomen van de 6de klassers en ook van onze eigen klas. Dankjewel , vierdeklassers , voor alle leuke momenten, voor de inzet, het enthousiasme en de lieve attenties deze week !! 't Zal zo raar doen, zonder jullie ...de klas met de grote jongensbende...én dappere kleine meisjesgroep ! 't Ga jullie goed !!!
Ik wens jullie allen nog een zonnige vakantie !!!!!!!!

vakantiegroeten,
juf Els

vrijdag 21 juni 2013

proeven en vakantiejarigen.



 Tussen de vele proefwerken door was het leuk om de vakantiejarigen te vieren. Zo staan ook zij elk afzonderlijk eens  in de kijker en konden we zingen voor Giovanni,Ian en Jonas en dan... smullen maar !

 We werkten ook aan ons portfolio (ons bestwerkstukje) , iets van het voorbije schooljaar waar we terecht trots op zijn.


 Als afsluit van de proefwerkweek en ook als einde van het schooljaar trakteerde de juf nog en kaartten we wat na over het voorbije schooljaar. Tof om eens de leuke momenten van de leerlingen te horen.
Volgende week staat er nog heel wat tofs op het programma.Trek alvast maandag al je sportieve plunje aan. (picknick niet vergeten) !
Voor de koorleden nog een toffe Fundag gewenst morgen !
verbetergroeten,
juf Els


vrijdag 14 juni 2013

herhalen

In de godsdiensdienstles zijn we bezig met het thema 'levensadem' waarbij we het hadden over 'lucht' 'wind' 'adem' en daar allerlei oefeningen rond deden. Ademhalingsoefeningen en vliegeren was er 1 van.
We maakten ook zoals gebedjes die konden meewaaien met de wind.
De geitjes op school hadden het deze week opeens zwaar te verduren want ze kregen bezoek van een loslopende hond. Gelukkig kwamen ze er met de schrik vanaf en werd de hond opgehaald door de dierenbescherming.


 Er werd heel wat herhaald in ons bundeltje van wiskunde, taal en ook thuis volgden we het herhalingenblad zodat we volgende week goed voorbereid zijn voor de proefjes.We maakten in de werolessen als echte juffen en meesters vraagjes voor elkaar en ontdekten dat dat niet zo eenvoudig is.


Vandaag mochten we ook de laatste keer samen lezen met de kindjes van de buren.De leerlingen waren al wat minder zenuwachtig dan vorige week.Een leuke ervaring waarbij we van elkaar kunnen leren.'t Was ook tof om enkele gekende gezichten tegen het lijf te lopen. Jammer dat het voor ons maar 2 keer kon doorgaan.Volgend jaar , in de vijfde klas, komt dat nog wat meer aan bod.
Zorg dat je volgende week goed uitgerust bent en toi,toi,toi met de proefjes.
herhalinggroeten,
juf Els



vrijdag 7 juni 2013

Tussen twee vuren


 Heel wat leerlingen kwamen deze week aan de beurt om te vertellen over hun hobby,werk van papa of mama, of een dier. Zo konden we interessante dingen opsteken van elkaar en elkaar ook wat tips geven over hoe we voor de klas iets aan elkaar vertellen.

Dinsdag was er tussen-twee-vuren-tornooi met de tweede graad. Aan de foto's kan je zien wie er uit de bus kwam als winnaar en de troffee in klas heeft staan.

 In de taal-en wiskundelessen zijn we gretig aan het herhalen. In de lessen wero werkten we in groepjes rond de dieren en planten van de berm. We leerden het verschil tussen een bol en een knol en maakten met enkelen zelfs een heus regenwormenhotel. Benieuwd hoe dat zal aflopen...

Aan alle papa's een toffe vaderdag gewenst !
 Regenwormgroeten,
juf Els