vrijdag 20 december 2013

kerstsfeer

Deze week leerden we nog een woordpakket bij , cijferden (omgekeerde bewerking als proef) , maakten kennis met het gemiddelde en probeerden in een taalbundel braille en morsetekens onder de knie te krijgen, We zochten ook vaak op in het woordenboek. Dit alles in een gezellige sfeer.
 
Deze week stond ons kersttoneel centraal, waarbij ieder het beste van zichzelf gaf in zijn of haar rol.
Marith, de jongste van de klas vierde haar verjaardag . we zongen en  smulden en dat was de aanzet van ons klas-kerstfeestje. De versiering was er,enkele leerlingen speelden op hun muziekinstrument , er was een dansje en enkele toneeltjes en we sloten af met 'zwarte ballen ' en 'ik zit in 't groen' , twee klasspelletjes. 







Vandaag zaten we samen rond de kerstboom om een kerstverhaal te beluisteren en wat na te kaarten over de proeven en de rapporten.De juf tracteerde ook op een drankje en een stukje cake. Met de hele school hadden we samen een kerstbezinning als slot van het thema welzijnszorg en in onze drank-je ,dank-je beker kwam chocomelk terecht.
Zo, het eerste trimester zit er al op. Wat vliegt de tijd. Ik wens iedereen ook een vrolijk kerstfeest en een blij en gezond nieuwjaar.
kerstgroeten,
juf Els

vrijdag 13 december 2013

Proefwerken.

Deze week werkten we aandachtig al onze proefwerken af. Al de verschillende onderdelen kwamen aan bod en er werd geprobeerde een rustige klassfeer te creëren.En nu maar duimen dat iedereen ook tevreden kan zijn met de resultaten, zowel de ouders, de leerling zelf én de juf.


In godsdienst zat ons thema 'conflicten' er op en we sloten af met een activiteit: van citroenen limonade maken, of... hoe je van iets zuurs (conflict,ruzie) iets zoets (het oplossen) kan maken. we toastten ook op onder andere de mensen die van goede wil zijn om dingen bij te leggen.
Ondertussen zijn we gestart met het thema van welzijnszorg : Armoede op den buiten. We keken vorige week naar het starttoneel over Robby en zijn vrienden en werken daar nu verder aan.




De proefjes zitten er op en geleidelijkaan groeit er ook in de klas wat kerstsfeer, de adventskrans en kerstboom staan er . Volgende week staan er heel wat activiteiten op het programma, maar we zullen ook nog wat werken aan wiskunde en taal hoor: woordpakket 8 en gemiddelde, omgekeerde bewerking bij cijferen,... staan op het programma. We blijven dus niet bij de pakken zitten, maar dit alles natuurlijk overgoten met wat kerststemming. Bovendien kunnen de leerlingen nog een extra 'ster' verdienen door te helpen een leuk en zinvol programma in elkaar te stoppen voor ons klasfeetje donderdag.
Aan iedereen een 'leervrij' en 'speelrijk' weekend gewenst, toch wat rekening houdend met oudere broers en zussen in het middelbaar hé ?
limonadegroeten,
juf Els

donderdag 5 december 2013

Sint met de boot!

Deze week hebben we flink gewerkt om de geplande leerstof af te werken, te herhalen en in te oefenen. We zijn klaar voor de proeven!In de taallessen verdienden we onze vierde ster door een tentoonstellingsflap te maken en feesten van overal ter wereld aan elkaar voor te stellen.
We leerden ook het gedichtje 'Heksensabbat' en brachten het in groepjes voor de klas, waarbij vooral het dramatiseren centraal stond.Tijdens ons laatste werothema'leren leren' hadden we het over leren plannen,ons studeerplekje,net en ordevol werken en waarom we infeite leren.

 Vandaag kregen we hoog bezoek van de Sint en veel Pieten. Dit jaar kwam hij ...met de boot !We verwelkomden de Sint op de speelplaats en na 15.00 uur speelden we nog met de Pieten een spel in de gymzaal.We schilderden tussendoor een Sinterklaassnoeptaart en versierden die. Hopelijk kan het de Sint bekoren en ligt er op 6 december iets bij voor de klas.

Aan iedereen een tof Sinterklaasweekend en veel succes met de proeven. Zorg dat je voldoende uitgerust bent (vroeg naar bed !), flink ontbeten hebt zodat je fris en aandachtig kan werken !
Zwarte Pietengroeten,
juf Els