vrijdag 13 december 2013

Proefwerken.

Deze week werkten we aandachtig al onze proefwerken af. Al de verschillende onderdelen kwamen aan bod en er werd geprobeerde een rustige klassfeer te creëren.En nu maar duimen dat iedereen ook tevreden kan zijn met de resultaten, zowel de ouders, de leerling zelf én de juf.


In godsdienst zat ons thema 'conflicten' er op en we sloten af met een activiteit: van citroenen limonade maken, of... hoe je van iets zuurs (conflict,ruzie) iets zoets (het oplossen) kan maken. we toastten ook op onder andere de mensen die van goede wil zijn om dingen bij te leggen.
Ondertussen zijn we gestart met het thema van welzijnszorg : Armoede op den buiten. We keken vorige week naar het starttoneel over Robby en zijn vrienden en werken daar nu verder aan.




De proefjes zitten er op en geleidelijkaan groeit er ook in de klas wat kerstsfeer, de adventskrans en kerstboom staan er . Volgende week staan er heel wat activiteiten op het programma, maar we zullen ook nog wat werken aan wiskunde en taal hoor: woordpakket 8 en gemiddelde, omgekeerde bewerking bij cijferen,... staan op het programma. We blijven dus niet bij de pakken zitten, maar dit alles natuurlijk overgoten met wat kerststemming. Bovendien kunnen de leerlingen nog een extra 'ster' verdienen door te helpen een leuk en zinvol programma in elkaar te stoppen voor ons klasfeetje donderdag.
Aan iedereen een 'leervrij' en 'speelrijk' weekend gewenst, toch wat rekening houdend met oudere broers en zussen in het middelbaar hé ?
limonadegroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: