vrijdag 19 december 2014

gezellige kerstsfeer

Een van de jongsten uit de klas is Lowie. Op zondag was hij jarig en dat vierden we ook op maandag in de klas met iets lekkers. Proficiat !
Deze week leerden we over het gemiddelde (handig om dat te begrijpen met het oog op het rapport) en de omgekeerde bewerking bij cijferen als proef. We waren ook vooral muzisch bezig, breiden verder met ons breiplankje aan onze sjaal en speelden het kersttoneel: Het kleine prinsje of oefenden met meester wat de liedjes en toneeltjes voor het kerstoptreden van het koor in.

 Op donderdag hielden we een klasfeestje(of verjaardagsfeestje bij meester) , met verschillende acts en verdienden zo al onze sterren zodat de uitdaging tegen de Sint en de Kerstman gewonnen werd.
 Op vrijdag maakten we van citroenen limonade, als slot van ons thema van godsdienst rond conflicten. Dat past goed bij het kerstgebeuren, want zocht men 2000 jaar geleden ook niet naar wat vrede bij de kerststal? Wij klonken met onze limonade op wat vrede (en het vooral bijleggen na ruzies) in onze klas, gezin, familie, buurt,vriendenkring, school,...Spijtig dat er veel vergeetpotjes tussenzaten, zodat we maar een klein beetje limonade konden maken. We hebben echter gedeeld, zoals het in kersttijd ook wel past.

We kwamen om14.00 uur  even met enkele klassen samen om bij het kerstgebeuren stil te staan.
De juf wenst dan ook iedereen prettige kerstdagen en een vreugdevol 2015 !

Voor de kinderen van het koor 't Klein Gezang XXL en meester  ; veel succes met jullie optreden. De juf heeft alvast genoten van de geslaagde repetitie in klasversie !

kerstgroeten,
juf Els







vrijdag 12 december 2014

Proefjes en zwemmen in Dadizele

Op maandagmorgen werden we verrast met enkele spulletjes die de Sint bracht  zoals een puzzel, wat k'nex, play-mais, woordzoeker...
Deze week werden de kerstproefjes afgelegd. Gelukkig konden we op donderdag weer onze beentjes strekken in het zwembad van Dadizele en dit voor 6 donderdagen.


Ondertussen staat de'echte' kerstboom ook(dankjewel Wiske) en is hij al wat versierd met zelfgemaakte kerstballen. We plooiden ook mini-kerstboompje. Volgende week staan nog heel wat interessante activiteiten op het programma. In een gezellige kerstsfeer proberen we toch nog wat bij te leren over gemiddelde (interessant met het oog op het rapport), omgekeerde bewerking,woordpakket 8. Tussendoor zullen we vooral muzisch bezig zijn ,zoals een kersttoneeltje opvoeren,klasfeestje organiseren,...Dus, kom maar allen zeker af, maandag, de juf is ook van de partij...
werkende groeten...,
juf Els 






donderdag 4 december 2014

Sinterklaas op school !

 1december was Keano jarig. De kroonwerd opgezet, kaart uitgedeeld en gezongen. We aten ook wat lekkers !

Deze week stond in het teken van vooral herhalen van de leerstof. We maakten nog enkele toetsen om te zien hoe ver we zelf staan en leerden ook een planning opmaken om thuis te leren.In de muzische lessen werd er gekookt; aperitiefje, voorgerechtje, hoofdgerecht en dessert !Mmmm het smaakte.

Donderdagmorgen verwelkomden we Sinterklaas in een open auto. De Pieten raakten maar moeizaam op school, want ze hadden geen passend voertuig. Geen paniek, de leerlingen van de Bunderboog hadden gezorgd voor verschillende kleurrijke voertuigen. Dat van de vierde klas mocht ook gezien worden, met dank aan creatieve meester Geert, natuurlijk ! 
 In de namiddag speelden we een uurtje een Sinterklaasquiz, afgewisseld met zang, dans en een Zwarte Pietenproef en mochten we voor de eerste keer naar Dadizele zwemmen, en dit voor 6 donderdagen na elkaar.









Ik wens iedereen nog een goede start van de proefwerken. Probeer goed uitgerust te zijn (vroeg gaan slapen) en zorg dat je ook wat beweegt tussendoor !!
Vergeet ook je schoentje niet bij de schoorsteen te zetten...
Sinterklaasgroeten,
juf Els





vrijdag 28 november 2014

Vredesnamiddag en gezond ontbijt !

Maandagnamiddag was er vredesnamiddag in de lagere school. We startten met een herdenking van de wereldoorlog waarbij we een klaproos van de klas met de naam van een overleden soldaat naar voren brachten. We mochten ook elk een klein poppie naar voor brengen met de naam op van een van onze dierbare overledenen. Daarna luisterden we in klas naar enkele vredes- en oorlogsliederen en maakten ondertussen het vredesteken met knopen. Sommigen speelden ook eengezelschapsspel over de oorlog(wat nog in hoekenwerk zal liggen)
We werkten druk verder in de wiskundelessen en leerden over hoeken, vierhoeken ,tabellen , hoofdrekenen en cijferen. Maandag volgt de novembertoets (goede test tegen de grote proeven).We oefenden ook het snel (uit het hoofd) rekenen.
In de taallessen proberen we onze sterren te verdienen met het organiseren van ons klasfeest. We werkten verder aan onze uitnodiging, menu ,flap maken over een kinderfeest uit een bepaald land... Ook leerden we opzoeken in het woordenboek .
In de werolessen zijn we gestart met het thema 'Leren leren' Met de proefwerken in het vooruitzicht komt dat goed van pas. We leerden waarom we leren, waar we best leren,dat ordevol werken in agenda, bank en schooltas heel belangrijk is,  hoe we een avond plannen, ...
Als afsluit van ons vorig thema hadden we vanmorgen een gezond ontbijt in de klas. Het was gezellig en lekker en  lieten het ons zeker  smaken !
Smakelijke groeten,
juf Els





vrijdag 21 november 2014

Op leeruitstap naar Tyne Cot

Vorige week was een superkorte week waarin we een bezoekje brachten aan Tyne Cote cemetery, de Britse oorlagsbegraafplaats in Passendale. De leerlingen waren heel geboeid en werkten goed mee.

We namen vorige vrijdag ook afscheid van juf Lisa, die toch een hele maand lang in onze klas was om te luisteren, en ook veel interessante lesjes te geven. We wensen haar het allerbeste met het einde van haar studies!
In wero herhaalden we nog even het thema 'Niet alle natuur leeft' en stonden wat langer stil bij; wat is gezond en ongezond. Aan de hand van lege verpakkingen maakten we twee groepen en ontdekten dat té veel suiker, vet, alcohol, zout, cafeïne,...best te vermijden is. We leerden ook dat goed ontbijten dan weer hééél belangrijk is.
In ons vierde taalthema 'Feesten' worden we uitgenodigd door Sinterklaas en de Kerstman om een heus klasfeestje te organiseren na de grote proefwerken. Om sterren te verdienen moeten we allerlei opdrachten goed vervullen. De eerste ster is al binnen, want Mathis telefoneerde naar de directeur om toestemming te vragen en deed dit perfect. klaar en duidelijk en beleefd !

Donderdag stond weer een lesje techniek op het programma en we timmerden met de hulp van meester een breiplankje in elkaar om daarna een sjaal mee te breien.(nostalgie voor de juf) Wordt vervolgd...
Ondertussen bereidden we ook de vredesnamiddag maandag wat voor en kleurden we kleine klaproosjes .We schilderden ook de achtergrond wit van ons vredesplankje waarop dan het vredesteken in knopen komt. Niet vergeten dus....knopen meebrengen !
Breigroeten,
juf Els