vrijdag 21 november 2014

Op leeruitstap naar Tyne Cot

Vorige week was een superkorte week waarin we een bezoekje brachten aan Tyne Cote cemetery, de Britse oorlagsbegraafplaats in Passendale. De leerlingen waren heel geboeid en werkten goed mee.

We namen vorige vrijdag ook afscheid van juf Lisa, die toch een hele maand lang in onze klas was om te luisteren, en ook veel interessante lesjes te geven. We wensen haar het allerbeste met het einde van haar studies!
In wero herhaalden we nog even het thema 'Niet alle natuur leeft' en stonden wat langer stil bij; wat is gezond en ongezond. Aan de hand van lege verpakkingen maakten we twee groepen en ontdekten dat té veel suiker, vet, alcohol, zout, cafeïne,...best te vermijden is. We leerden ook dat goed ontbijten dan weer hééél belangrijk is.
In ons vierde taalthema 'Feesten' worden we uitgenodigd door Sinterklaas en de Kerstman om een heus klasfeestje te organiseren na de grote proefwerken. Om sterren te verdienen moeten we allerlei opdrachten goed vervullen. De eerste ster is al binnen, want Mathis telefoneerde naar de directeur om toestemming te vragen en deed dit perfect. klaar en duidelijk en beleefd !

Donderdag stond weer een lesje techniek op het programma en we timmerden met de hulp van meester een breiplankje in elkaar om daarna een sjaal mee te breien.(nostalgie voor de juf) Wordt vervolgd...
Ondertussen bereidden we ook de vredesnamiddag maandag wat voor en kleurden we kleine klaproosjes .We schilderden ook de achtergrond wit van ons vredesplankje waarop dan het vredesteken in knopen komt. Niet vergeten dus....knopen meebrengen !
Breigroeten,
juf Els


Geen opmerkingen: