vrijdag 28 november 2014

Vredesnamiddag en gezond ontbijt !

Maandagnamiddag was er vredesnamiddag in de lagere school. We startten met een herdenking van de wereldoorlog waarbij we een klaproos van de klas met de naam van een overleden soldaat naar voren brachten. We mochten ook elk een klein poppie naar voor brengen met de naam op van een van onze dierbare overledenen. Daarna luisterden we in klas naar enkele vredes- en oorlogsliederen en maakten ondertussen het vredesteken met knopen. Sommigen speelden ook eengezelschapsspel over de oorlog(wat nog in hoekenwerk zal liggen)
We werkten druk verder in de wiskundelessen en leerden over hoeken, vierhoeken ,tabellen , hoofdrekenen en cijferen. Maandag volgt de novembertoets (goede test tegen de grote proeven).We oefenden ook het snel (uit het hoofd) rekenen.
In de taallessen proberen we onze sterren te verdienen met het organiseren van ons klasfeest. We werkten verder aan onze uitnodiging, menu ,flap maken over een kinderfeest uit een bepaald land... Ook leerden we opzoeken in het woordenboek .
In de werolessen zijn we gestart met het thema 'Leren leren' Met de proefwerken in het vooruitzicht komt dat goed van pas. We leerden waarom we leren, waar we best leren,dat ordevol werken in agenda, bank en schooltas heel belangrijk is,  hoe we een avond plannen, ...
Als afsluit van ons vorig thema hadden we vanmorgen een gezond ontbijt in de klas. Het was gezellig en lekker en  lieten het ons zeker  smaken !
Smakelijke groeten,
juf Els





Geen opmerkingen: