woensdag 28 mei 2014

Een korte week !

In de lessen Nederlands zijn we ons tiende en laatste thema gestart; Ei-land. Het vervolgverhaal en de teksten over pretparken spreken veel leerlingen natuurlijk erg aan.We herhaalden in wiskunde vooral het onderdeel 'meten' en oefenden om met de kolommen te leren werken bij lengte, inhoud, gewicht en oppervlakte. Een drietal leerlingen kwamen aan de beurt om 'alweer' een geslaagde spreekoefening te houden.


 In de muzische les werkten we ons vaderdagcaceau af (nog verrassing) en werkten rond choriografie en bewegingspartituren. Na enkele voorbeelden aan het bord te zien van echte choreografen konden de leerlingen in groepjes aan de slag.
Vanaf vandaag start het herhalingenschema want de proeven naderen natuurlijk, maar vergeet ook niet te genieten van het verlengd weekend !
pretparkgroeten,
juf Els


vrijdag 23 mei 2014

sportdag in Westouter

 Dinsdag trokken we naar Westouter voor onze avonturensportdag.We hadden we teambildingspelletjes ,boogschieten,muurklimmen ,speleogame,death ride en touwenparcour. Het mag gezegd zijn; de vierdeklassers zijn echte durvers !
 De overige foto's kan je bekijken op de site bij de 4de klas. Het was een stralende dag en de regenbui( toen de bus ons aan het zwembad afzette) was precies een douche over de stoffige vierdeklassers. De échte douche thuis zal het overige zweet en vuil wel weggewassen hebben... Kortom, een sportieve en  toffe dag !






 Ondertussen nemen we weer eens de werkwoorden onder handen (wat zeker nodig is) en herhalen de onderdelen van wiskunde.
Ons verkeersthema sloten we af met de ketnetverkeersquiz. Enkele leerlingen kwamen aan de beurt voor hun spreekbeurt en we maakten diocesane proefjes op de computer.




Sportieve groeten,
juf Els

vrijdag 16 mei 2014

veilig in het verkeer



 
De leerstof wiskunde voor het vierde leerjaar  zit erop. Vanaf nu kunnen we volop herhalen.In de taallessen staat nog één thema op het programma en zijn we al bezig met ons laatste woordpakket.
Deze week kwamen de eerste drie leerlingen aan de beurt om een spreekoefening voor de klas te houden . Zo trainen we onze spreekvaardigheden en proberen we voor een groep iets naar voren te brengen.
 
De werolessen stonden heel de week in het kader van veilig zich bewegen in het verkeer.Onze eigen fietsen werden gecontroleerd op bel , oranje, witte en rode reflectoren,... We oefenden de 5 basisvaardigheden als voetganger en mochten onze fietsvaardigheden testten op het parcour dat klaargezet werd door de oudervereniging.We leerden ook rekening houden met de verkeersborden en -reglementen.Dankjewel , oudervereniging !Op woensdag werd een fietspool georganiseerd om veilig in groep naar school te fietsen.De fietsmarathon dit weekend zal daar een mooi slot kunnen aan breien.Alvast veel  veilig fietsgenot aan iedereen gewenst !
fietsgroeten,
juf Els






vrijdag 9 mei 2014

Superkrijter !

 Juist toen ze op weekend waren met het koor XXL , waren Britt en Lotte op zondag jarig. Daarom zongen we op maandag voor hen, kregen ze de kroon op , smulden we wat lekkers en kregen ze een kaart uit de doos.




In ons nieuwe taalthema 'Drink water of je krijgt een droge mond !' waren de leerlingen echte watersommeliers. Zo moesten ze proeven van bronwater, mineraalwater en kraantjeswater en hun meningen noteren. Het bleek een moeilijke klus om die uit elkaar te halen en de smaken waren verdeeld.
In de godsdienstles deden we buiten enkel ademhalingsoefeningen en luisterden naar 'de wind'.
Op het programma van wiskunde stonden kommagetallen; we leerden met duizendsten werken, zelfs cijferen tot 3 cijfers na de komma.
Donderdag, juist na de toets werden we opgeschrikt door niemand minder dan...superkrijter die onze klas binnenkwam om ons uit te nodigen voor een optreden. Daarin vertelde hij over de mobile scholen en omdat wij ook met onze school gesponserd hebben (koffiestop en rommelmarkt) worden we ook allen superkrijter en mogen onze namen met krijt op de speelplaats staan. Jammergenoeg moesten we het stoepkrijten van onze namen, omwille van het slechte weer ,een dagje uitstellen. Hopelijk blijven de namen nu staan tot de opendeurdag , morgen.
Zaterdag is iedereen welkom in onze klas. Dankjewel aan al wie zich kan of wil vrij maken om een kijkje te komen nemen. Dat doet ons deugd.
Aan alle mama's een prettige moederdag gewenst zondag !
opendeurgroeten van Superkrijter en
juf Els