vrijdag 28 november 2014

Vredesnamiddag en gezond ontbijt !

Maandagnamiddag was er vredesnamiddag in de lagere school. We startten met een herdenking van de wereldoorlog waarbij we een klaproos van de klas met de naam van een overleden soldaat naar voren brachten. We mochten ook elk een klein poppie naar voor brengen met de naam op van een van onze dierbare overledenen. Daarna luisterden we in klas naar enkele vredes- en oorlogsliederen en maakten ondertussen het vredesteken met knopen. Sommigen speelden ook eengezelschapsspel over de oorlog(wat nog in hoekenwerk zal liggen)
We werkten druk verder in de wiskundelessen en leerden over hoeken, vierhoeken ,tabellen , hoofdrekenen en cijferen. Maandag volgt de novembertoets (goede test tegen de grote proeven).We oefenden ook het snel (uit het hoofd) rekenen.
In de taallessen proberen we onze sterren te verdienen met het organiseren van ons klasfeest. We werkten verder aan onze uitnodiging, menu ,flap maken over een kinderfeest uit een bepaald land... Ook leerden we opzoeken in het woordenboek .
In de werolessen zijn we gestart met het thema 'Leren leren' Met de proefwerken in het vooruitzicht komt dat goed van pas. We leerden waarom we leren, waar we best leren,dat ordevol werken in agenda, bank en schooltas heel belangrijk is,  hoe we een avond plannen, ...
Als afsluit van ons vorig thema hadden we vanmorgen een gezond ontbijt in de klas. Het was gezellig en lekker en  lieten het ons zeker  smaken !
Smakelijke groeten,
juf Els





vrijdag 21 november 2014

Op leeruitstap naar Tyne Cot

Vorige week was een superkorte week waarin we een bezoekje brachten aan Tyne Cote cemetery, de Britse oorlagsbegraafplaats in Passendale. De leerlingen waren heel geboeid en werkten goed mee.

We namen vorige vrijdag ook afscheid van juf Lisa, die toch een hele maand lang in onze klas was om te luisteren, en ook veel interessante lesjes te geven. We wensen haar het allerbeste met het einde van haar studies!
In wero herhaalden we nog even het thema 'Niet alle natuur leeft' en stonden wat langer stil bij; wat is gezond en ongezond. Aan de hand van lege verpakkingen maakten we twee groepen en ontdekten dat té veel suiker, vet, alcohol, zout, cafeïne,...best te vermijden is. We leerden ook dat goed ontbijten dan weer hééél belangrijk is.
In ons vierde taalthema 'Feesten' worden we uitgenodigd door Sinterklaas en de Kerstman om een heus klasfeestje te organiseren na de grote proefwerken. Om sterren te verdienen moeten we allerlei opdrachten goed vervullen. De eerste ster is al binnen, want Mathis telefoneerde naar de directeur om toestemming te vragen en deed dit perfect. klaar en duidelijk en beleefd !

Donderdag stond weer een lesje techniek op het programma en we timmerden met de hulp van meester een breiplankje in elkaar om daarna een sjaal mee te breien.(nostalgie voor de juf) Wordt vervolgd...
Ondertussen bereidden we ook de vredesnamiddag maandag wat voor en kleurden we kleine klaproosjes .We schilderden ook de achtergrond wit van ons vredesplankje waarop dan het vredesteken in knopen komt. Niet vergeten dus....knopen meebrengen !
Breigroeten,
juf Els


vrijdag 7 november 2014

wapenstilstand

De herfstvakantie eindigde voor Arnaud in mineur met een beenoperatie tot gevolg. Gelukkig verloopt alles goed en kan de revalidatie starten. We wens hem met de klas vééél beterschap toe !!! 
In wero leren we over de eerste wereldoorlog .We maakten ook klaprozen in papier en zagen heel wat fragmentjes over de tijd 1914-1918.

Tijdens de wiskundelessen leerden we over breuken, vlugge rekentechnieken (x9,x11,x5), millimeter,tijdsduur,...




Het verlengde weekend staat ook in teken van Sint-Maarten. Er werden lampionnen gemaakt en vandaag mochten we ook bij het bureau van mevr. Mia het Sint-Maartenslied zingen. Voor de zangers maandagavond; veel plezier en hou het veilig (fluojas aandoen)
Sint-Maartensgroeten,
juf Els (en juf Lisa)