dinsdag 29 september 2015

Op schoolreis naar de grotten van Han

Vrijdagmorgen was iedereen  paraat om met de bus te vertrekken naar Han. Toen we daar (na wat file) aankwamen lieten we eerst onze picknick smaken omdat we juist voor de middag het treintje naar de grotten namen.
In de grotten vertelde de gids over de stalagmieten, stalagtieten en zuilen en bewonderden we de vele mooie zalen. Er was ook een lichtshow en op het einde ...een kanonschot !
Daarna speelden we wat op het speelpleintje en trokken met een ander treintje door het wildpark. We zagen veel dieren van dichtbij en ook broer en zus beer !

Luidkeels werd er gezongen op het treintje van 'nog een keer' of was het 'encore une fois?'
 Na de plaspauze keerden we moe maar blijgezind terug naar huis !Aan de vele leuke reacties te horen , was het een toffe schoolreis. Ook de juf vond het boeiend en was blij dat haar stem het overleefd had (de dagen erna wat minder...)

groeten uit Han,
juf Els

donderdag 17 september 2015

Dag van de sportclub

Deze week was een speciale week omdat er twee dagen een meester in de klas kwam. De juf had op dinsdag een bijscholing rond de methode  ' typtien'  en het aanleren van typlessen . Het was superinteressant en de juf ziet er naar uit om binnen veertien dagen te starten met het leren typen in het 4de leerjaar. Meer info volgt later....Op vrijdag staat er een inleefdag in Spermalie (Brugge) op het programma.

Op woensdag was het dag van de sportclub. De leerlingen , juffen en meesters mochten in de kleren van hun sportclub naar school komen. 's Morgens waren er op de speelplaats verschillende sporten waar aan deelgenomen kon worden; joggen, badmintonnen,voleeyballen,voetballen,... Vanaf 8.10 uur konden de leerlingen kiezen bij welke meester of juf ze aan iets deelnamen. Een geslaagd experiment ! We eindigden met ochtendgymnastiek als de bel klonk en daarna waren we allemaal super opgewarmd om flink te werken in de klas.

Vrijdagavond is er loopwedstrijd. Veel vierdeklassers (én de juf) zullen van de partij zijn. Heel tof, want deelnemen is belangrijker dan winnen ! Tot vrijdag !!
sportieve groeten,
juf Els

vrijdag 11 september 2015

leerwandeling door Moorslede



We vierden deze week twee septemberjarigen; Arne en Axelle. We zongen, ze kregen een kroon op, trokken een verjaardagskaart uit de doos en we werden getrakteerd op iets lekkers.



In de godsdienstlessen hebben we het over 'symbolen. We brachten ons eigen symbool mee en ook over ons uniform vertelden we.

In de wiskundelessen herhalen we tot 1000 .In 'meten' herhaalden we de lengtematen en maten we enkele lichaamsdelen van elkaar: de handspan, hoofdomtrek, voet,...


 In het werothema 'welkom in onze gemeente' verkenden we Moorslede , met als opdracht de foto's in de juiste volgorde te nummeren. Elk groepje kreeg ook een andere opdracht i.v.m. de openbare gebouwen, of gebieden (recreatiegebied, landbouwgebied, woongebied,...)

Vandaag kwamen we samen om het tweede, derde en vierde leerjaar omdat we binnen veertien dagen op schoolreis trekken naar.... De Grotten van Han. Het logo probeerden we alvast te krijten op de speelplaats; geen gemakkelijke klus, dus, maar wel met een heel mooi resultaat !

Moorsleedse groeten,
juf Els

vrijdag 4 september 2015

Goede start met als thema 'GEWOON ANDERS'

 Op 1 september was het weer zover; de start van het nieuwe schooljaar. De ouders werden aan de schoolpoort getrakteerd op een kopje koffie (dankjewel oudervereniging) en de vierdeklassers vonden bij het belteken al direct hun bolletjesrij. Een groep enthousiaste leerlingen ; dàt ziet de juf graag !!!
Het schoolthema dit jaar luidt als volgt: 'gewoon Anders' In de namiddag kwamen we samen met de hele school waarbij Kleine Adam de wereld wat anders en beter inkleurde en kregen we bezoek van een zekere dierenvriend; namelijk Franciscus. Ook wij kleurden wat bloemen in (spijtig dat we de speelplaats met het regenweer niet vol konden krijten).
 Er werd ook al flink gewerkt deze week. We schreven een woordpakket,rekenden al wat en leerden over rekentaal. In de taallessen hielpen we als de beste detectives inspecteur Clo-Clo om de graffitispuiter te vinden !
We knutselden een verjaardagskaart en maakten ook een groepskunstwerk rond handen met als slogan 'We slaan de handen in elkaar en bouwen aan een fijn schooljaar ' Jaja, dat zijn we zeker van plan !!!!Het resultaat volgt nog...
Wist je trouwens dat er er een leerling in onze klas 'Balpen' heet? (grapje)
startgroeten,
juf Els