vrijdag 27 november 2015

dappere lopers en voorleesweek

De 8 ingeschreven lopers (7 en de juf) waren zaterdagnamiddag ,ondanks het bar slechte weer , paraat  om de Sportobellocross te lopen en lieten zich niet afschrikken door wat regen, wind en...modder !Ze zetten allemaal hun beste beentje voor !Chapeau !
Het was een poosje geleden dat er nog een klasgtenootje jarig geweest was en daarom verlangden we om de verjaardag van Sigrid te vieren. We lieten het ons goed smaken . Proficiat , Sigrid !

 In de taallessen leerden we alfabetisch rangschikken en in een woordenboek opzoeken.De werkwoorden kwamen ook weer uitvoerig aan bod. Als we ons schema (stapjes) goed gebruiken, kunnen we ze nu perfect juist schrijven.
In de wiskundelessen herhaalden we het cijferen (zat voor sommigen wat ver) en hoofdrekenen. We leerden ook verder over diagrammen en vierhoeken.
 Deze week is het ook de voorleesweek. Daarom las de juf niet alleen op vrijdag voor uit het boek 'Pluk van de Petteflet', maar elke dag een stukje.De vierdeklassers zijn geboeid door deze klassieker van Annie M.G.Schmidt.
groeten vanuit de Petteflet,
Pluk en de juf

Geen opmerkingen: